August 28th

Så idag har jag inte gjort så mycket, har varit och köpt några grejer till skolan iaf. Behövde en pärm och "markers" så typ tuschpennor. Har insett vad smidigt det kommer bli med skolböcker, så jag överväger att fortsätta med pärm i Sverige med x). 

Förresten så börjar min andra vecka på High School imorgon, och jag skrev att vi har konstigt schema. Under sista lektionen i fredags bestämde sig min rektor för att ändra på schemat, så nu har vi stadigt A och B dagar. Så imorgon är det B-dag (y). Struligare skola har jag aldrig varit med om...

Nu ska jag återgå till min engelska läxa i form av en asdryg bok, så hörs!


Liinda

Bilder!!

Så nu har jag äntligen fixat ihop alla bilder! Har också pratat med mamma över skype i 1,5 timme x').


På det lilla flygplanet från Toronto till Dallas


Det här var vid Dallas brors hus i Pampa, Texas när vi var påväg till New Mexico.
Hans bror Byron har en fru som heter Tammy (som har typiskt Texas-dialekt) och två barn som heter Taylor (10 år) och Flannery (3år). De hade också två hundar (en vad jag skulle gissa var en kortklippt dvärgschnauzer och en blandis mellan Labrador och typ Cane Corso eller liknande) och tre hästar.
Förövrigt var det helt platt där typ, man kunde se hela himlen åt alla håll.
En suddig bild på Flannery när vi var ute och åkte bil.


På gränsen till New Mexico!


I Albuquerque hos Sarah och John (kompis till Sarah och Dallas) där vi bodde en natt innan vi åkte upp till bergen.


Den här dörren hade råkat ut för en björn, och det var det första vi såg när vi kom till stugan i New Mexico (y).
En liten Hornytode som vi såg på en av promenaderna.


Mini Falls.


En av vattenfallen vid Triple Falls.


Första stugan vi bodde i.


Det enda djuret vi stötte på under våra vandringar var en ko.


Utsikten från en berstopp.
Till vänster: Björnfälla. I mitten och till höger: Vår Carport och stugan vi bodde i (y)


Ingen björn                                                              BJÖRN!!!


Björnen ligger ner, och är väldigt svår att se, som om ni lyckas göra det är ni duktiga!


Andra stugan vi bodde i, under sista helgen.

Det var sista bilden från resan! Naturligtvis har jag har jag 450 bilder till, men det här var vad jag tänker dela med mig av på bloggen iaf (:.

Nu ska vi äta, och sedan ska vi gå på bio och se Rise of the Planet of the Apes.


Liinda

August 27th

Första veckan i skolan avklarad, men det skriver jag mer om sedan!
Jag laddade ner en testversion av photoshop innan jag åkte hit, och den har gått ut nu, så nu måste jag ladda ner en ny version. Det är därför det tar så lång tid för mig att få upp bilderna på bloggen!

Snart kommer min RC (Regional Coordinator) hit och ska kolla hur det går typ, så vi hörs när hon har varit här! Vid det laget borde mitt photoshop ha laddats ner också, så då kanske jag har fått till någon bild!


Liinda

August 24th

Så idag var jag ju i skolan igen, och precis som det tidigare dagarna var jag tvungen att byta några ämnen, men nu jäklar är jag färdig, tänker inte byta någon fler gång nu x'). Isf om jag lyckas hitta Vocal Ensemble-läraren och fråga om jag får byta dit...(a). Men annars är jag klar!
Så nu har jag:
1st period: Choir
2nd Period: Yearbook
3rd Period: Spanish
4th Period: AP US History
5th Period: Astronomy
6th Period: Photojournalism
7th Period: AP English IV
8th Period: PE Athletics

Under PE-timmen har vi än så länge ingen lärare, så fram tills vi får en lärare kommer den timmen vara som Study Hall typ!
Så på min skola fungerar schemat så som att varje lektion är två periods, så de är typ 1,5 timme långa. Vi läser fyra ämnen per dag och har A- och B-dagar. Varannan fredag har vi A-dag och varannan B-dag, men måndag till torsdag är alltid likadana (Så måndag är alltid A och tisdag B osv.). Vi har skoluniformer, som de är ganska strikta med, så jag har för tillfället en rödrutig kjol och antingen skjorta eller typ tenniströja till (kanske inte kallas det, men ändå!). Skulle ha fått en grå kjol också, men de var slut, så jag får snällt vänta på den!

Jag gör framsteg med mina bilder från förra veckan! Nu är det iaf inlagda i datorn, så nu måste jag bara gå igenom allihopa, men de är ett steg närmare publicering iaf!

Nu ska jag gå och fixa i ordning allt inför imorgon, så jag ber om ursäkt för att jag aldrig kan lyckas få upp bilderna på bloggen!!
Imorgon när jag kommer hem måste jag göra min historia-läxa, men min lärare var snäll och sa att jag bara behöver göra i 30 min oavsett hur långt jag har kommit, eftersom mina betyg ändå inte kommer kunna tillgodoräknas i Sverige! Så jag behöver typ bara hänga med på lektionerna och ta anteckningar, vilket verkar vara lätt som en plätt!

Var till kyrkan idag också! De har typ en ungdomsgrupp där som jag kommer få vara med i, där de typ håller på med massa aktiviteter och har kul typ! Så det verkar bra (:.

Har fått låna Dallas gamla iPhone, och hans mamma fixade så jag fick vara med i deras familje-abonnemang. Så nu har jag nytt nummer, gratis sms inom USA, så om någon av er i USA har lust att skriva hej någon gång, så kommer jag ju svara!:) Har inte vågat använda min mobil innan jag visste vad som ingick eller inte, hade kunnat bli dyrt då!
Mitt nummer är: 325-513-3737

Hörs kanske imorgon! På fredag ska vi till Sarahs kompis och äta, och på lördag ska vi träffa min RC vid lunch eller så, och på kvällen ska vi eventuellt på bio. Har fullt upp, så jag hinner inte riktigt förstå vad fort tiden går!
Jag hade förresten förväntat mig att min spanska-klass skulle vara fylld med freshmen, men det är typ bara Juniors och Sophomores där!


Liinda

Första dagen i skolan, med uppföljning!

Tänkte bara skriva och berätta att jag fortfarande lever och att allt gått bra hittills! Åkte ju till New Mexico förra lördagen, och jag tog inte med mig min dator, eftersom jag inte visste att de hade Wi-Fi i stugan vi var i. Jag försökte uppdatera från mobilen, men det gick inte... Men imorgon blir det ett massivt inlägg, så jag hoppas ni kmr orka läsa det!

Mina resväskor ligger fortfarande vidöppna på golvet i mitt rum, så jag har seriös uppackning att göra dessutom! Tiden räcker inte riktigt till för tillfället.

Nu= Sova! Tillbaka till min andra dag i High School imorgon!


Liinda

Sista inlägget från Sverige!

Trodde aldrig att jag skulle kunna skriva att jag om bara några timmar befinner mig på planet påväg till USA, för det har alltid känts som det är månader kvar!

Nu befinner vi oss på hotellet strax utanför Arlanda, och har varit in till Arlanda och ätit middag (för två timmar sedan typ (y)).

Halv fem går bussen från hotellet, och tio i fem ska jag möta någon från EF vid informationsdisken. Eftersom de inte börjar servera frukost förrän 4:30 här, så har vi beställt en macka till mig som jag kan äta till frukost. 
Jag fattar fortfarande inte att jag om 9 timmar sitter på flyget, ett steg närmare USA!

Men nu ska jag försöka vila lite, så uppdaterar jag när jag kommer fram!


Liinda

1

Såå... Idag har jag sagt hejdå till hundarna för sista gången på ett år... Min lilla-bebis Casper... Får säga åt mamma att jag vill skypa med honom när jag är i Dallas!
Har också sagt hejdå till syster, morbror och mormor... Även min gudmor kom förbi och sa hejdå. En dag med massa hejdån alltså!

Nu är allt nästan klarpackat, men jag känner mig allmänt förvirrad ändå av någon anledning! Imorgon runt lunch åker mamma och jag ner till hotellet vid Arlanda, så det här blir min sista natt i Sundsvall på ett tag framöver. Om två dygn befinner jag mig på planet till Texas, och borde nästan vara framme vid det här laget!

När vi svängde in på grusvägen mot stugan idag så satt det helt plötsligt en liten rävunge och tvättade sig mitt på vägen. Vi körde ju inte så fort, så vi stannade och knäppte kort på den där den satt på vägen.
När vi åkte från stugan fick vi upp en sten i fälgen på bilen så vi trodde att bilen gått sönder pga det fina skrapande ljudet den frambringade.
Sedan när vi åkte på E14 höll vi på köra på en räv (y) Jag överdriver inte när jag säger att vi förmodligen kammade rävens svans med framskärmen på bilen! Jäkla djur... 

Det här blir nog mitt sista inlägg från Sundsvall, men förhoppningsvis inte sista från Sverige!
Ha det!


Liinda

2

Känns fel att skriva att det är två dagar kvar i Sundsvall, då jag faktiskt bara kommer vara hemma imorgon och en liten stund på onsdag! På onsdag beger vi oss mot Stockholm, där vi ska bo på hotell tills på torsdag. Planet går 6:25 från Arlanda, så klockan halv fem måste jag typ vara på flygplatsen! Blir nog inte mycket sova den natten!

Nu är väskorna i stort sett packade iaf! Är lite till som ska ner, sedan är det klart! Är grymt imponerad över hur alla andra utbytesstudenter får ner allt i en väska på mindre än 23kg!!

Idag har jag slingat håret två gånger. Först lyckades jag blanda ihop mitt nya slingpaket med ett gammalt som var för kopparbruna slingor! Vilket jag inte såg förrän jag fått det i håret (y). Blev till at skölja ur fort, och sedan gjorde jag ett andra försök med två likadana paket, och då gick det lite bättre! Så nu är håret iaf lite ljusare. Hade fått en utväxt från förra sommaren, så jag tyckte det var dags att fixa till det...

Nu ska jag kolla över vad det är jag inte packat ner, och fixa klart packningen!
Hörs!


Liinda

3

Idag fick jag reda på att jag inte kommer få vara Senior, vilket alltså innebär att jag i bästa fall kommer få gå med de som är två år yngre än mig... Sååå himla less just nu... Krävs inte mycket för att få mitt humör att gå drastiskt neråt, men det här sög... Hade räknat med att få bli Senior, eftersom jag är 18, och alltså ett år äldre än de som är Seniors... Men tydligen så får inte utbytesstudenter vara Seniors i Texas... Får se vad skolan säger, men det ser ju inte direkt ljust ut...

Började packa litegrann igår iaf, så nu ser typ hela vardagsrummet ut som en krigszon (y). Har några grejer kvar att göra innan jag åker ändå, så det kändes bra att börja med att packa nu (:.
Har ju trots allt bara 3 dagar kvar i Sundsvall, och det är 4 Dagar kvar tills jag åker!


Liinda

4

4 dagar, 4 DAGAR kvar i Sundsvall!! Helt sjukt vad tiden går fort! Men jag är inte stressad, jag har packningen under kontroll och så, men vad gör man när man har FYRA dagar kvar?

Idag kommer nog mamma och jag att flytta hem till stan igen. Jag måste ju börja packa snart, för just nu ligger all min packning utspridd över vardagsrumsbordet (y). Kan tänka mig att många utbytesstudenter känner igen sig i det!


Liinda

5 Augusti

Nu har jag fått mina flygbiljetter, så nu börjar jag sakta med säkert inse att jag faktiskt kommer att åka iväg till USA ett år!
Åker från Arlanda till Frankfurt 06:25, så ingen sovmorgon för mig inte! Sedan åker jag från Frankfurt till Toronto vid tio och är framme där 12:15 lokal tid. Sedan går flyget 14:15 från Toronto, och jag är framme i Dallas 16:20! 
Så det blir ju minst sagt en lång dag för min del!

Åkte in till stan för att jag skulle ta den sista Twinrix-sprutan, så nu är det gjort också! Har faktiskt nästan inte alls ont i armen nu! Sist hade jag jätteont i en vecka typ...
Har även varit ner på stan idag och skaffat de sista allergimedicinerna jag behöver, passade också på att köpa lite kläder på H&M när det ändå var rea (:. Var också in på myrorna och köpte tre böcker jag ska ha med mig :).

Köpte också en present till värdfamiljen, men eftersom jag vet att de läser min blogg med hjälp av google translate så tänker jag inte skriva vad det var!;)


Liinda

Bloggdesign!

Har ändrat om lite i bloggen nu! Blev väldigt rörigt med all text, så jag ska fundera på hur jag kan fixa till det. Under tiden så får det se ut såhär!
Ändrade header och typsnitt bland annat, så jag hoppas det blev okej iaf!

Add:
Märkte nu att man måste uppdatera ett par gånger för att blogg.se ska förstå!Liinda

Avresedatum!

Så... Idag är jag officiellt myndig! 

Eftersom jag firade i söndags så har jag inte gjort så mycket idag. Mamma och jag åkte hem från stugan ganska tidigt och har hunnit med att:
- Fixa fullmakt åt mamma över mitt konto på Handelsbanken
- Åka till ICA och fixa bankkort där, som jag borde få om typ en vecka
- Köpa massa nödvändiga saker på ICA, typ ny tandborste, några grejer jag ska göra ren ansiktet med, nya flaskor med schampoo, balsam och inpackning, så att jag klarar mig iaf två veckor
- Byta till mindre storlek på ett par shorts jag köpte för någon dag sedan
- Köpa en present till min värdfamilj

Sedan vid halv fem så åkte vi och hämtade upp min morbror och mormor och åkte ut till Juniskär och åt middag (:.
Ikväll ska vi bo hemma i stan, för imorgon vid 9 så ska jag träffa min läkare en sista gång och köpa de mediciner jag behöver.

Nu har jag inte så mycket kvar att göra innan jag åker! Vilket verkar bli den 11 Augusti! EF berättade att jag skulle åka nästan hela vägen med en tjej som heter Isabelle, så om du läser det här så kan du ju kommentera!

Lovade ju att lägga upp bilder från i söndags, så här kommer de. Tänkte också lägga upp några bilder från hur det ser ut  i stugan.


Här är lite av utsikten i stugan. Vår gård går ner till granhäcken, och sedan är det en väg (:. Vår badplats ligger nedanför vägen (:.


Där är mer av utsikten mot sjön.


Här är hallen i storstugan och lite av matplatsen. Mitt rum är innanför första dörren till höger.


Matplatsen och köket, och mormors rum till höger.


Vardagsrummet


Mitt rum i stugan, stökigt... Blir så när man bara är där över helgen x')


Mammas sovrum.


Mormors sovrum.


Så till kalaset! Alla kakor och tårtor mamma bakade!
Ute på altanen (:


Mamma som sitter till höger (:


Drog ut och fotade när gästerna gått (y)
Liinda

1 Augusti

Ringde till EF idag, och de kunde inte säga något om avresedatum än, så jag får snällt fortsätta vänta!

Jag kommer iaf gå på en skola som heter Woodrow Wilson High School. De har, precis som många andra skolor i USA, en Wildcat som maskot och har färgerna rött och vitt :). Jag kommer få ha skoluniform, något jag verkligen inte har något emot! Alltid kul med något annorlunda än Sverige.

Jag hade ju som sagt födelsedagskalas igår för att jag fyller 18 imorgon, men jag sitter vid mobilt bredband nu, så bilderna får vänta tills jag kommer hem!:)

Imorgon ska vi ut och äta middag vid Juniskär om allt går som planerat, ett fint ställe alldeles vid havet. På dagen ska mamma och jag åka hem till stan och försöka fixa med bankomatkort. Ska åka ut till ICA och fixa kort där, och åka ner till handelsbanken och se till att mamma får förlängt förmyndare över mitt konto när jag är borta. Kan vara skönt att hon kan kolla själv om jag får slut på pengar eller något...

Ha en fortsatt trevlig vecka!
Och till er som fortfarande inte fått placering, tappa inte hoppet! För 48 timmar sedan hade jag inget som helst hopp om att få en familj innan sista avresedatumet! Skolorna börjar säkert öppna nu, och i mitt fall var det skolan som var seg med papper.


Liinda