USA 2011/2012

Tänkte bara att jag skulle berätta att jag blivit antagen till ett utbytesår i USA från och med nu i höst!

Väntade tills det var helt klart att jag skulle bli antagen, eftersom jag sökte så sent att jag inte var säker på att jag skulle komma med. Och det var ganska nära att det heller inte blev någonting!

Ansökte till både EF och STS (utbytes-organisationer) för att dubbla chanserna då det var så sent för att söka. Sedan tog det två dagar innan jag fick fylla i min personliga ansökan inför intervjun via EF. En vecka efter att jag skickat in mina senaste betyg så skrev jag och frågade varför jag fortfarande inte hört något om någon bokning av intervju, och då svarade de att de trodde jag var för gammal. De skrev något i stil med: "Vi har inte glömt dig, vi tror bara att du är för gammal. Enligt Amerikanska skolor ska eleverna helst vara födda mellan mars 93 och juli 96, så du ligger i gråzonen för att få åka tyvärr. Om det stämmer att ditt personnr är 93-02-08?"

Efter att ha läst igenom mailet typ tre gånger och deppat ihop, så inser jag att det är något som inte stämmer eftersom jag är född i augusti och alltså borde vara inom den åldern. Då ser jag att de tror jag är född i februari och inte i augusti, och att de kastat om siffrorna! Så efter det gick allt väldigt fort, och redan samma kväll fick jag ha intervjun! Två dagar efter det, den 17 februari, fick jag en plats reserverad på programmet och skulle skriva en uppsats/brev till min blivande värdfamilj om varför jag valde att åka osv, sedan mailade jag in det.

I måndags betalade mamma första och andra avgiften för utbytesåret, det för att garantera att min reserverade plats inte blev snodd av någon annan innan jag fått in alla papper angående utbytesåret. Så nu är det bara det som återstår! Dels ska en lärare fylla i ett rekommendationsbrev, sen ska en läkare fylla i en hälsodeklaration, en betygsavskrift ska fyllas i och skrivas under av rektorn och sedan ska massa regler godkännas av föräldrarna.

Sedan har jag ett stort problem; Man ska skicka in minst fem bilder på sig själv tillsammans med familjen eller där man gör något man tycker om! Jag har inga bilder på mig själv med familjen! För det är alltid jag som står bakom kameran, dessutom är vi allihopa kameraskygga, så ingen vill vara med på bild! Men det löser sig nog det med...
USA, here I come!!!



Linda



2011

Jag gick just och tog en kopp te med honung och mjölk i, och tanken slog mig då (eller jaa, inte första gången): helt sjuka grejer vi äter egentligen! Vi har väl mer eller mindre funderat på vilka psykiska fel människorna som först började prova sig på olika bär måste ha varit sedan vi började reflektera. Och sen kaktus! Vad tänkte den människan som först provade det?! och hur självmordsbenägen var han (notera att jag antar att den var en han)! Sen kan man ju fundera på hur man kom på idén med att stoppa gräs i varmvatten också!

Aja, jag är förkyld! Klandra mig inte för mina snurriga tankar!



Min favoritlåt för tillfället (:


Liinda

Alla <3's dag

Jag är verkligen jättedålig på att köpa presenter till folk, och det händer ofta att jag kommer på långt efter vad jag skulle ha köpt! Nu vid alla hjärtans dag sa jag åt mamma att hon får sin present med någon månads förskjutning. Så kom jag på igår att jag hade sett en jättesöt berlock som föreställer en skyddsängel, så idag så beställde jag en sån! Köpte en till också (:.






Hade match idag. Är inte lite less på mina knän och ben nu alltså.



Linda

12 November


Cappebus var ledsen!

Me, myself and I.

Har egentligen inget vettigt att säga överhuvudtaget, som vanligt!
Var ut till Birsta idag, för jag skulle köpa någon medicin. Då kom jag på att jag hade kvar presentkort, så jag kom hem med en skinnjacka, en blus, min medicin och smink! Tycker det var ganska bra jobbat för att vara jag!

Förresten har jag kommit på en sak; Hur iretterande er det inte med folk som värkeligen inte kann stava?! Jag blir så förvirrad, jag menar, vi har bott i Sverige hela vårt liv, läst böcker på svenska sedan vi var 7 år och ändå kan de inte stava simpla ord?



Liinda