28 Juni

Den här veckan har sommaren nått Sundsvall också! Riktigt skönt! Lär nog inte hålla i sig så länge, så jag tar vara på dagarna så gott det går. Får dock någon slags allergisk reaktion av ansiktskrämen, så det ser ut som jag bränt hela ansiktet, och det är inte så niceigt... Måste prova någon annan ansiktskräm imorgon.

Idag fick jag hem ett brev från EF där det stog det preliminära avresedatumet! Jag har ingen aning om hur de kom fram till att jag skulle åka i wave 3 (2-4 augusti) eftersom jag inte fått någon värdfamilj än, men det spelar ingen roll, för nu vet jag ju iaf nånting! Det som känns lite drygt är ju att jag fyller 18 den 2 augusti, så om jag inte är jäkligt snabb så hinner jag inte ta körkort innan jag åker...

Förra veckan fick jag hem EF-tröjan också, som säkert många andra också fick. Jag tyckte faktiskt om den, så jag kommer nog att ha den på mig när jag åker. Den var väldigt konstig i storleken, men jag överlever nog det (;.


Liinda

Grävling

Idag har jag, för första gången sedan skolan slutade, haft något att göra hela dagen. Har varit på ungdomsmottagningen två gånger, en gång på informationsmöte och en gång inte. Mellan de besöken åkte jag och hälsade på på det sommarjobbet jag hade i somras. Några av dem kände igen igen mig på en gång, vissa efter ett tag. Pratade med Marcus, som jag jobbade med förra sommaren. Sedan visade det sig att en av mina klasskompisar jobbade där och att en tjej från min låg-/mellanstadieklass också jobbade där.

När jag sedan kom hem dumpade Elin av Olivia på mig, och hon har varit här tills nu. Så när vi skulle gå ut på en kort promenad så ser jag hur något kommer utspringande från skogen och sedan ser jag att det är en grävling. Sedan precis efter den sprungit över gångvägen så kommer det en till! Så då plockade jag och mamma upp Casper och Olivia och skyndade oss förbi. För även om de är söta så vill jag helst inte att de ska äta upp min bebis-Casper!

Har även lagt över bilderna från helgen!


Katten uppskattade inte Olivias existens kan jag säga. Han fräste och sköt rygg så fort han såg henne!

Detta är alltså Elins senaste påhitt! Katten Ozzy!


Liinda

26 Juni

Är hemma från stugan nu, men ska tillbaka under veckan igen (: Vädret var kasst där uppe, så det fanns inte så mycket att göra, men det ska bli finare under veckan.

Idag har vi varit ner och hälsat på hos Elin och Danne. De har nu skaffat katt också! Herregud alltså, de har snart ett halvt zoo!

Bilder kommer imorgon.


Liinda

23 Juni

Hm, det börjar bli riktigt irriterande att blogg.se måste berätta för mig varenda gång jag loggar in att min webbläsare inte stödjer kakor? Vet icke vad den har fått för sig alltså, kakor som är så gott? Kanske är allergisk, eller behöver banta?

Aja, idag har jag gjort precis ingenting. Astråkigt, men det beror nog på vädret. Lite avis på Jessica som befinner sig på ett 20 grader varmare Teneriffa! Försökte mig på att gå ut med hundarna, men fick vända när det började spöregna. Min fleecetröja uppskattade inte riktigt regn (y).

Imorgon beger jag mig till sommarstugan, och blir kvar där över helgen. Så några bilder eller uppdateringar öht är nog inte att förvänta sig. Matfors verkar vara en av de delar av Sverige som inte inkluderats i de mobila nätverken!

Glad midsommar alla!


Liinda

21 Juni

Jag har en förkärlek till att packa, så igår åkte jag till Jessica för att hjälpa henne packa till Teneriffa, eftersom jag inte kan börja packa inför USA åt mig själv än. 

Idag har jag varit till tandläkaren, i ett försök till att få en sista undersökning innan jag blir 18 och blir borta ett år. Mitt försök gick inte så bra, och jag fick skylla på ilningar i tänderna för att överhuvudtaget få en tid. Sjukt egentligen att man har gratis tandvård till man är 18 men inte kan få en undersökning strax innan man blir 18.

Efter att jag kommit hem ringde syster och frågade om jag kunde vara hundvakt åt Olivia, så i någon timme var bushunden här och terroriserade Casper. Casper har under den sista veckan fått väldigt lite päls på öronen, då en viss liten fröken fått för sig att det är trevligt att bita loss päls från hans öron (y). Min bebis ser snart ut som en gremlin igen!


Liinda

18 Juni

Har utvecklingen gått framåt eller bakåt när en av de värsta sakerna man kan göra mot de man inte gillar är att ta bort dem från Facebook?


Har totalt snöat in på USA nu, och vill åka NUUUU, men jag kommer få vänta. Förmodligen länge. Ändå känns det inte som jag riktigt förstått att jag kommer att få åka snart.
Helt sjukt att känna att man vill åka, men ändå känna att man inte riktigt förstår att man kommer få åka. Kan hända att jag förstår när jag får en värdfamilj, men jag är ganska säker på att jag aldrig riktigt kommer förstå vad det är jag kommer få vara med om.


Liinda

Resväska och Visum

Var till Birsta idag och köpte en resväska som jag ska ha med mig till USA! Blev en rosa väska som jag redan packat halvfull med saker jag ska ha med mig till USA x') Skär sig nog ganska fint mot den rosa ryggsäcken jag tänkt ha som handbagage (y) Men det bryr jag mig inte om, för jag ska ha en rosa resväska och jag vägrar ha EF-väskan för att den inte hade någon axelrem!Var och hämtade ut visumet idag! Helt sjukt att jag redan fått det då jag var på ambassaden i onsdags!


Liinda

Ullared och Am. Ambassaden!

Nu har vi kommit hem från vår lilla mini-semester!
Köpte massvis med bra saker på Gekås i Ullared. Bl.a. köpte jag vacuum-påsar att packa kläder i, adresslappar, ny ryggsäck, fotoalbum, minneskort, presenter till den för tillfället okända värdfamiljen, liten kameraväska och massvis med fler saker! Naturligtvis hamnade nästan allting i USA-högen när jag började sortera påsarna, förutom kläderna (y). Det enda jag inte hittade var resväska, då de väskorna som fanns där inte hade TSA-lås, och det gick inte att sätta på vanliga TSA-lås heller... Men jag får fortsätta leta (:

Var också till Ambassaden idag, och det gick bra. Kan ju dock tipsa om att det tar jäkligt lång tid. Jag stog 2,5 timme i kö för att komma in på ambassaden, och sedan tog det kanske 1,5 timme väl inne i väntrummet. Kom dit vid 10:05 och var klar vid 14:20, och då hade jag tid 10:30...
I första luckan jag kom till pratade de svenska, så där var det ju inga problem alls. I andra luckan pratade de engelska, men det var väldigt lätt att förstå vad de sa (: 

Nu ska jag sätta mig och leta reda på en resväska, sedan ska jag sova! Efter att ha åkt bil 170 mil på två dagar så är jag ganska trött (y).


Liinda

Olivia
"Usch!! Pussa inte på mig!"
"Maha! Jag kan vara en snäll valp en stund, men sedan måste jag faktiskt visa att jag vill bli en IPO-schäfer husse!"

Är hundvakt åt henne idag också, för Elin och Danne skulle ut på IKEA en stund. Så nu far hon omkring som ett tok på övervåningen och skäller ut porslinshunden mamma har i vardagsrummet!

Imorgon bär det av mot Ullared med mamma och Jessica och åker sedan till Stockholm på tisdag för att besöka ambassaden på Onsdag!


Liinda

11 Juni

Gud vad varmt det har varit här i Sundsvall idag! Man har typ inte vetat vart man ska ta vägen! Inte för att jag klagar eller så, skönt att det är sommar under tiden jag är hemma juh (:

Elin kom förbi med Olivia en stund idag, så mamma och jag var hundvakt medan Elin var i stallet (: Hon var väldigt trygg Olivia, inte gnällig alls, så det var bra (:

Jag har ju funderat på att skaffa en valp själv när jag kommer hem från USA, men jag insåg idag att så länge jag har Casper kvar (5-åriga hanen vi adopterade från Rumänien 2007) så kommer jag inte kunna skaffa någon valp... Han blir väldigt svartsjuk eftersom han varit vår bebis och har fått all uppmärksamhet tidigare.
Vi var jourhem åt en annan rumän för något år sedan som behövde en operation och han var ganska krävande, så under det året han bodde hos oss blev Casper väldigt deprimerad... Jag såg de tendenserna idag när Olivia var här, för jag sprang runt hela tiden och såg till att hon inte åt i sig något eller tuggade sönder något och så... 

Hade kunnat lägga upp bilder på Olivia om jag haft batteri i kameran, men det får bli imorgon istället :)


Liinda

Sommaaaaaar!

Idag hade vi skolavslutning, vilket betyder sista dagen på en svensk skola på typ 1,5 år! Det innebär också att jag förmodligen sett många i min klass för sista gången också... Men nu är det sommar iaf!:D
Har en uppsats kvar att lämna in, sedan är skolan slut för det här läsåret. Till hösten bär det ju av till USA, även om det verkligen inte känns så än...!

Syster har varit och hämtat sin valp idag iaf, men eftersom hon inte bor här hemma så blir det heller inga bilder på den...(:


Liinda

Sim-kort

Håller på att kolla runt lite på vad det finns för olika sim-kort i USA, är inte riktigt nöjd med det kortet EF tyckte vi skulle använda. Har hittat några jag tycker verkar bra, men det kommer nog vara omöjligt att komma undan så billigt som jag gör här i Sverige!

Nu har vi bara en uppgift kvar i skolan, känns ganska skönt! Hade dock varit bättre om vi inte haft något kvar alls...
Har fått reda på alla betyg utom två iaf, och då får vi reda på ett av de två imorgon.


Liinda


5 JuniLiinda

3 Juni

Ja min blogg har typ legat nere i två dagar, så jag har inte kunnat uppdatera här... Dock har det ju inte hänt så mycket heller (;

Var till stallet och hälsade på valparna idag igen. De var söta, men riktiga monster! 

Har inte hört någonting om hur det går på USA-fronten heller, inte för att jag hade väntat mig det, men mamma tjatar om det hela tiden! Tror hon seriöst att jag inte skulle berätta om jag får reda på att de hittat en familj liksom!? Isf är hon ganska rolig!


Liinda