31 Mars

Insåg förut att det var aslänge sedan jag lade upp bilder på bloggen! Bara text hela tiden... Slänger upp en (visserligen gammal) bild från stallet!


Lilla Iris har flyttat från stallet förresten, eller det var ett tag sedan...

Igår var vi ner till Uppsala på en religionsresa och var till Domkyrkan, ett kloster, en moské och Livets Ord. Det var faktiskt ganska intressant! Domkyrkan var väl inte så jättekul kanske, men de andra visste jag inte så jättemycket om så de var intressanta.

Hade fått mail från EF om Campet... Vet inte om jag ångrar mig lite att jag avbokade det... Hur det än blir så blir det säkert bra, men just nu vet jag inte vad jag vill....


Liinda

28 Mars

Det här med att jag inte tål havre nu längre kommer nog ta ett tag att vänja sig vid... Så när man ätit två havrekakor och sedan får svinont i magen så får man nästan skylla sig själv... Men det gör inte att det gör mindre ont för det.

Drömde min första utbytesstudent-dröm inatt förresten! Drömde att jag kommit till en familj som bestod av mamma och pappa på typ 50 år, och deras söner Liam 2 år och en på typ 20 år med en egen son på 5 månader som inte bodde hemma. De var väldigt trevliga, men visste inte i vilken stat de bodde i (?!). I mitt rum på  tredje och översta våningen fanns en tavla där det stod Arkansas, Missouri, Oregon, Portland och Kentucky. När jag frågade pappan så sa han att de bodde i centrala USA, så jag vet inte riktigt...! Blev ganska less när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm och att jag kommer få vänta någon månad innan jag vet vart jag ska...


Liinda

27 Mars

Dramatisk eftermiddag. Syrran blev sparkad av en av hästarna i stallet, så efter många om och men så blev det primärvården för att kolla upp den svullna foten. Sedan bar det iväg till sjukhuset och röntgen, och som tur var var inget brutet, men blir nog kryckor i några dagar.

Jag själv har inte gjort mycket idag! Sov aslänge och sedan efter att jag duschat så åkte mamma och jag för att handla. Sedan skulle vi ut till mormor på middag, men eftersom elin gjort illa foten så blev det aningen försenat! Resten av kvällen har typ spenderats på vårdcentral/sjukhus (y)


Liinda

26 Mars

Har kommit hem från stallet nu, och det blev inte mycket ridning för min del... Bara något varv i paddocken, sedan fick det räcka. Var jätte-isigt i paddocken, och när man inte kan rida så är det inte så lätt (;
Syrran longerade en stund, men Pirre höll på att halka flera gånger, så efter lite tömkörning på grusvägen och sedan lite trav också så fick det räcka för Pirres del idag.

Nu är jag på sista avsnittet av O.C., sorgligt, men jag överlever nog! Sedan ska jag nog börja se One Tree Hill, men det får vänta till påsklovet!


Liinda

25 Mars

Idag hade vi estetisk verksamhet på skolan, vilket innebär musik för min del. Förra veckan fick vi en låttext och en ackordföljd för versen och refrängen, sedan skulle vi hitta på en låt med det. Jag kan ju säga att vi hade samarbetssvårigheter i vår grupp!
Visst är det ganska lätt när man sitter själv att komma på något, men att komma på något som alla är nöjd med är ju inte det lättaste... Jag blev stationerad vid pianot förra veckan, och då kom jag mer eller mindre på en melodi som skulle funka för mig, men sedan hade alla helt olika åsikter... Antingen skulle vi sänka den så att det skulle gå och sjunga för oss tjejer, men då blev ackorden på gitarr helt vansinniga, så det fick vi ge upp! Nu har vi dock kommit överens om ett komp iaf, men nästa lektion har vi bara tio minuter på oss och sedan ska vi spela upp det... Typ toppen! Jag är inte tillräckligt bra på piano för att kunna sjunga samtidigt x') Måste ha full koncentration på vart jag ska sätta fingrarna, och då är det fyra enkla ackord! Men det är kul ändå, för jag vill gärna lära mig att spela piano... 

Imorgon ska jag bege mig till stallet igen! Jag måste verkligen försöka rida oftare nu, för syrran åker bort vecka 14, och då är det mamma och jag som får ta hand om hästen... Om jag då inte kan rida så blir det lite problem...x')

Är helt sjukt när man kollar igenom utbytesbloggarna nu, för nästan varenda gång så är det någon ny som fått sin värdfamilj! Det är såna här gånger det inte är så kul att man sökte jättesent, för mina dokument håller förmodligen fortfarande på att kollas igenom i USA... Känns som jag kommer få reda på vart jag ska ungefär två dagar innan jag ska åka, och att jag kommer få åka typ 6 september eller något! Men det är väl bara att vänta och se antar jag (;


Liinda

23 Mars

Tror jag måste lugna ner mig lite... Kom på mig själv för någon dag sedan med att fundera på hur jag skulle packa ryggsäcken för att få plats med kameran och allt när jag ska flyga till USA. Typ hallå?! har typ 5 månader på mig att fundera på det!
Dessutom har jag börjat leta efter resväska, så jag får plats med all packning... Börjat leta efter en kompaktkamera också, som ska tåla lite mer är systemisen jag har nu... Känns inte alltför lämpligt att släpa med sig den överallt jämt... Men jag fattar inte varför jag stressar så mycket över sånt redan nu!!

Insåg för ett tag sedan att jag förmodligen måste ta och prata med min engelska-lärare om vad man måste göra för att få MVG i engelska B... Vi har verkligen inte gjort något vettigt alls i engelskan i år, så jag har ingen aning om vad hon kommer basera betyget på.. Jag vill verkligen ha MVG i engelska, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra... Löjligt problem? Ja förmodligen, men aja...


Liinda

22 Mars

Börjar nog bli lite tjatigt om USA, kanske... Men ni får säga till isf! Dock kan jag säga att det förmodligen inte kommer hända så mycket på den fronten på ett tag...

Mina dokument hade iaf kommit fram till Boston, så de har kollat igenom dem nu, vilket innebär att de förhoppningsvis börar leta värdfamilj snart :)

Konsert imorgon med kören iaf! Ska bli kul, även om vi bara ska sjunga tre låtar (: Längtar verkligen till vår egna vårkonsert!


Liinda

21 Mars

Lämna in ansökan till ett utbytesår i USA - CHECK! (2 februari)
Fylla i min personliga ansökan, dvs hur jag är som person, intressen osv - CHECK! (4 februari)
Ha intervju med en EF-representant - CHECK! (15 februari)
Få en plats reserverad på programmet - CHECK! (17 februari)
Skriva uppsats som ska läsas av värdfamiljer - CHECK! (20 februari)
Betala in första och andra avgiften för utbytesåret - CHECK! (22 februari)
Skicka in alla dokument (hälsoundersökning, betygs avskrift, lärar-brevet, regler) - CHECK! (3 mars)
Bli antagen till programmet - CHECK! (14 februari)
Få lånet - CHECK! (21 Mars)
Betala tredje avgiften - CHECK (21 Mars)
Åka på obligatoriskt möte med EF - 
Fixa visum - 
Fixa försäkring inför utbytesåret - 
Betala fjärde och sista avgiften - 
FÅ EN PLACERING! - 
Ta tredje och sista sprutan med Twinrix... - 
ÅKA!!! -

Nu har mamma fixat lånet! Ganska skönt, en sak mindre som kan strula till det...x)


Liinda

20 Mars

Gjorde oboy förut, och när jag hällde upp mjölken tyckte jag att den såg konstig ut, så jag kollade datumet: 22 mars 2011. Då kollade jag resten av de fyra mjölkpaketen, och tror ni inte att det står samma sak på dem också? Typ as-bra, 4½ liter mjölk att göra av med på ungefär två dagar mer eller mindre!
Behöver jag säga vad jag ska göra ikväll?x')

Någon träningsvärk efter igår blev det inte, däremot blåmärken! Ni vill inte veta hur ont det gör att sätta sig nu...x')


Liinda

19 mars

Kollade på ett informationsblad jag fått från EF, och insåg att de markerat Washington D.C. i staten Washington... Hoppas de inte var seriösa när de gjorde det! För såvitt jag vet så ligger Washington D.C. på USAs östra kust, och inte så långt väster ut som möjligt x')Red för första gången sen i somras idag förresten! Det gick bra, men hästen var helt galen! En aning het kanske...Liinda


18 Mars

Känns som mina rubriker är lite upprepade, men min fantasi är ju inte världens bästa!

Vi var iaf till banken igår, mamma och jag, för att hämta papperen för lånet. Så nu ska de bara skrivas under i helgen, så mamma kan lämna in dem på måndag så vi får lånet! Kan dock inte påstå att det är så jätteintressant att veta, men det är ju iaf något! 

Tänkte att jag skulle försöka göra en summering av vad jag gjort när det gäller utbytesåret, och vad som är kvar att göras. Visserligen kommer jag glömma bort massvis, men isf uppdaterar jag listan sen!

Lämna in ansökan till ett utbytesår i USA - CHECK! (2 februari)
Fylla i min personliga ansökan, dvs hur jag är som person, intressen osv - CHECK! (4 februari)
Ha intervju med en EF-representant - CHECK! (15 februari)
Få en plats reserverad på programmet - CHECK! (17 februari)
Skriva uppsats som ska läsas av värdfamiljer - CHECK! (20 februari)
Betala in första och andra avgiften för utbytesåret - CHECK! (22 februari)
Skicka in alla dokument (hälsoundersökning, betygs avskrift, lärar-brevet, regler) - CHECK! (3 mars)
Bli antagen till programmet - CHECK! (14 februari)
Få lånet - 
Betala tredje avgiften - 
Åka på obligatoriskt möte med EF - 
Fixa visum - 
Fixa försäkring inför utbytesåret - 
Betala fjärde och sista avgiften - 
FÅ EN PLACERING! - 
Ta tredje och sista sprutan med Twinrix... - 
ÅKA!!!

Ja... Tror det var det mesta, men jag kommer nog på något!
Så när vi fått lånet så är det bara den jobbiga väntan kvar... Men det går nog fort, det är ju bara typ 5 månader kvar nu!:D


Liinda

16 Mars

Fick ännu ett mail från EF idag, där det stod att de fått in alla dokument som de ska, och att de nu är påväg till Boston. När dokumenten kollats igenom där och godkänts kommer de börja leta en värdfamilj åt mig :D
Hoppas bara att det går fort, för jag vill veta vart jag ska!


Liinda

14 Mars update!

Tar tillbaka föregående! Skickade ju ett mail till EF, och nu hade jag fått tre mail från EF.
Mail 1: Vi saknar dokument från dig, var vänlig skicka in hälsoundersökning, betygen, regler och rekommendationen.
Mail 2: Förlåt, råkade trycka på skicka för fort. Dokumenten fanns hos min kollega.
Mail 3: Din personliga hemsida har blivit uppdaterad, logga in.

Så när jag loggade in så såg det ut såhär:


Happyface eller vad?!!

Nu är det bara lånet som återstår, och det är i stort sett klart!


Liinda

14 Mars

Jag blir lite less på EF, för innan jag skickade alla dokument så bad jag tjejen jag pratat med säga till när de fått dokumenten så jag vet att de kommit fram. Jag har fortfarande inte hört något, och när jag frågar så svarar hon inte... Jag vill ju liksom veta ifall de inte kommit fram, så jag kan börja fixa nya papper...

Hur som helst, peppar som satan inför USA! Otippat? Nej. Roligast var igår när pappa frågar varför man åker till USA, vad det ska vara bra för liksom.
Typ ja, det ger ju en hyfsad merit, blir ju en once-in-a-lifetime upplevelse, man lär sig engelska flytande, får en inblick i en helt annan kultur, möter nya människor, det är något jag alltid velat göra, jag älskar och har alltid älskat USA och amerikanska engelskan, så ja... Duger det?

Jag har säkert glömt massor! Det finns ju typ inga nackdelar med att åka!


Liinda

13 Mars

Följde med till stallet idag igen, då jag kände att jag inte fick några bra bilder sist jag var med!


Kissen satte sig i fönstret, eftersom vi hade båda hundarna med oss. Den tyckte nog att det var säkrast (;


Casper som försöker leka med Iris! Han fick ingen respons...


Elin och Pirre, Felicia och Tobbe nere på travbanan (:


Hästarna travade fort, om man uttrycker det så!


*Kollar hur långt före hon ligger*


Hästarna ville inte stå still och bli fotade iaf! Jag som bara skulle försöka visa vad svettiga de blev!


Tobbe som står och skakar frambenet...
Tycker att Pirres fotarbete var mycket fint...


Casper ville jaga skidåkare med stor svart flat (y)
Kissen lade sig sedan ovanpå ytterdörren, på långt avstånd från vovvarna...

Ja det blev en hel del bilder från idag, med tanke på att vi var ute i 4 timmar...x) Hästarna blev jättesvettiga, så jag antar att de var nöjda (;


Liinda

Melodifestivalen

Ja, jag erkänner, jag är en melodifestivals-nörd! Och nu täntke jag också vara väldigt originell då jag tillägnar melodifestivalen ett inlägg!

För en gångs skull är jag faktiskt nöjd över vilket bidrag Sverige skickar till Eurovision! På slutet kändes det faktiskt bra, då det inte spelade någon roll vem som vann, då både Eric Saade, Danny och Sanna var grymt bra! Helt ärligt så fanns det ingen låt jag verkligen inte tyckte om, förutom Sara Vargas! Även om jag tyckte hon lät bättre idag än hon gjort förut, för innan så lät det då verkligen inte bra, och hon såg allmänt plågad och vettskrämd ut.

Hur som helst så hoppas jag att det går bra för Popular i Eurovision, och det tror jag att det kan göra om Eric Saade ser till att koncentrera sig på tonerna! Dels är låten väldigt modern, dessutom är Saade charmig och ser ju ganska bra ut, om man uttrycker det så (;


Får jag pluspoäng för att jag lade upp två inlägg idag?(;

Liinda

12 Mars

Var och fotade syster i stallet i typ tisdags, så jag tänkte att jag skulle slänga upp några bilder, för att kompensera upp för de senaste inläggen (;Om ni undrar varför hästen ser så konstig ut, så är det för att ungen satt på honom snodden, så han ska egentligen gå med huvudet typ som en dressyrhäst eller nåt. Tror det är för att han inte ska kasta med huvudet och så, men jag har ingen koll alls! I vart fall så vill inte Pirre gå så, utan han lyfter på huvudet ändå, och gör någon himla grimas på alla bilder x')

När det gäller Elin så är det obotbart!

Pirre trivs jättebra i nya stallet iaf! Och jag tycker att det finns många snygga hästar att fota!


Liinda

11 Mars

Nu har jag fixat bilderna, så nu är det bara för EF att få klart dokumenten jag skickade in! Men nu har jag iaf gjort allt jag kan.. Och som jag skrev förut så var bilderna allt som krävdes för att de skulle börja leta familj, och eftersom jag skickade in dokumenten förra torsdagen så borde de ha fått dem. Alltså ska de bara kolla så att allt stämmer...  Jag vill veta vart jag ska/vem jag ska till NU!!

Det börjar iaf kännas som det är påväg någonstans nu, med tanke på att vi lite smått börjat leta efter en resväska :) Det känns dock inte ens i närheten av verklighet än... Känns ganska sjukt att jag om ett år kommer vara i ett helt annat land och en helt annan familj...

Fick berlockerna jag beställde idag iaf, och de såg inte ut som de skulle. Så jag dampade loss och mailade till företaget jag köpte dem från, så nu skulle jag få någon slags kompensation. Dels för att det tog så lång tid, och för att de inte var som det stog att de skulle se ut. I övrigt var det fina, men jag blir less när det inte är som det ska...

Det där med att åka på slalom på lovet gick ju sådär, men det kommer fler år x') Linda

USA

Har fått ännu ett brev från EF nu, med den tredje inbetalningen! Helt sjukt att det bara är ungefär 5 månader kvar! Jag har bara bilderna kvar att fixa, och det är inte lätt kan jag lova! Man vill ju skicka så bra bilder som möjligt då familjerna ska välja utifrån dessa bilder...

Hur som helst, tokfint väder idag som vanligt! Dock känns som att jag inte vill bli alltför positiv över att våren har kommit, då det förmodligen kommer snöa snart igen! Det är ju Sverige vi bor i trots allt...

Sedan har jag tänkt på en sak, jag ska sluta lägga upp när jag uppdaterat bloggen på Facebook. De som verkligen är intresserade av att läsa kan kolla min blogg ändå! Och ni andra som är för lata för att kolla själva, får se till att göra det om ni vill veta något ;).Liinda

4/3 2011

Nu har vi sportlov! Dessutom slutade jag 10:50, så det var ju inte en plågsam sista dag direkt! Det firades genom att jag tog solstolen och satte mig ute på verandan hemma. Det var hur skönt som helst, och det tyckte nog även hundarna!

Jag dammade också av gitarren, och satte igång att spela Impossible av Shontelle, en alldeles lagom svår låt för mig! Försökte också sjunga till, men med tanke på att jag fortfarande inte är frisk så lät det inte jättebra direkt, men jag kunde spela samtidigt iaf! Jag kan väl nästan säga att jag vilar mig i form ;)

Har sagt att jag iaf ska åka slalom någon gång på lovet, så om jag skriver det här så har jag lite mer press på mig!

Liinda

USA update!

Ja, nu är äntligen alla papper inskickade! Jag blev så glad när jag läste rekommendationsbrevet från min svenska/engelska-lärare! Nog för att jag vet att jag är skötsam i skolan, men hon hade bara skrivit massa jättepositiva saker om mig! Typ som att jag kommer vara en jättebra representant för skolan, staden och Sverige! Kände inte riktigt att jag förtjänade alla komplimanger x')

Vi började 13:40 idag, så jag tänkte att det var ett bra tillfälle att få ordning på alla papper. Så jag stoppade alla dokument i ett kuvert, och åkte ner på stan. Där jag fick ut resultatet på blodgrupps-testet jag gjorde i måndags, så jag fyllde i det i hälsoundersökningen = papper 1 klart!
Sen på skolan började jag leta reda på rektorn då jag behövde hans underskrift på betygsavskriften, men han var inte där. Väl på vår engelska-lektion dök han upp så då skrev han under när han ändå var där = papper 2 klart!
Sedan återstod bara lärarbrevet från engelskaläraren, och det hämtade hon efter lektionen = papper 3 klart!

Nu är dokumenten förhoppningsvis påväg ner till Stockholm!

Nu har jag bara en sak kvar att göra: skicka in bilder på mig själv och min familj där jag gör sådant jag tycker är kul och så! Det blir ju asbra med tanke på att jag faktiskt oftast står bakom och inte framför kameran...
Men när jag skickat in dem så påbörjas sökandet efter min värdfamilj!!


Liinda