30 Maj

Idag hade jag min sista sånglektion på nästan 1,5 år... Känns jättetråkigt då jag verkligen tycker att det varit väldigt roligt och lärorikt. 
Kändes ju inte särskilt mycket bättre när det gick bättre idag än vad det gjort på länge och att jag fick jättemycket beröm för att jag tog mig över de omfångsgränser jag tidigare haft. Måste ha haft en bra röst-dag idag... 
På ett sätt kändes det ju bra att avsluta året på ett bra sätt, men ändå... Får se till att sjunga i kör i USA eller något!

Förresten så var mamma och jag till stallet igår och där kollade vi lite på valparna. Olivia hade fått upp båda sina öron nu (y) Terrorister är de nu iaf kan jag säga, typ hänger i byxbenen på en hela tiden. Men samtidigt är de väldigt gosiga och sitter och skriker och vill komma upp i famnen.(:


Liinda

Avresemöte i Stockholm!

Ja igår, tidigt på morgonen, åkte mamma och jag ner till Stockholm för att gå på det obligatoriska avresemötet med EF. Mötet höll på i fyra timmar, men jag som hade räknat med att det skulle vara übertråkigt tyckte faktiskt att det var ganska intressant. 
I Stockholm var det ju Marathon igår, så halva stan var typ avstängd. Vi var lite nervösa över hur vi skulle lyckas ta oss till mötet, men det gick faktiskt asbra! Strax innan tio var vi framme, så då hade vi en stund på oss att shoppa innan mötet. Dock lyckades jag få skavsår innan vi ens tagit oss in till centrum, så jag fick köpa nya skor det första jag gjorde typ!
När vi sedan skulle ut ur stan så kom ett galet demonstrationståg mot polisbrutalitet mitt på gatan vi skulle köra på, så då fick vi vända! Vi lyckades ta oss till E4 iaf, tro det eller ej!
Vi stannade sedan till vid Kista Galleria, och där blev det lite shopping iaf (:

Resans höjdpunkt var ändå när GPS'en missat att en väg byggts om, och började med "Gör en U-sväng om 300m", "Gör en U-sväng om 200m", sedan "Gör en U-sväng!". Jag höll seriöst på dö x') Tilläggas bör ju att vi för tillfället körde i ganska hög hastighet på motorvägen (y)

Nu ska jag försöka tvinga mig själv att börja med religionsuppgiften som ska vara klar på tisdag...
Det positiva: Jag har redan fyra klara betyg
Det negativa, väldigt negativa: Vi kommer måsta gå i skolan ända tills 11 på skolavslutningsdagen, vilket resulterade i att vår väldigt vänliga religionslärare ger oss en muntlig diskussionsuppgift som vi ska ha vid halv nio!!!!-.-


Liinda

25 Maj

Nu återstår:
* Idrottsuppsats, tills på fredag
* Muntlig uppgift i Religion, tills vecka 23.
* Samhälle: valfri uppsats som täcker de betygskriterier som krävs för det betyg man vill ha, tills skolavslutning 10

Färdiga kurser:
* Geografi A
* Matte C
* Franska steg 4
* Historia B (typ, vi ska inte göra något mer iaf)
* Estetisk verksamhet A
* Engelska B

Återstående kurser:
* Samhälle B
* Religion A

Valparna 37 dagar
Olivia


Olivia


Olivia fick tråkigt och gick och bet sin käre broder i örat så han skulle vakna. Funkade jättebra, men sen blev hon trött och gick själv och lade sig.


Olivia


Liinda

Valparna 36 dagar
En trött Olivia. Det här är den tiken Elin tänker köpa


Min kompis!


Olivia igen


Olivia

Följde med till stallet en stund idag, och passade på att fota valparna. Olivia har fått ett stå-öra, och är den första i kullen som fått det än.
Jag skaffade mig en kompis också, den vitaste hanen som är långhårig är hur go som helst! När alla andra valparna sprang omkring och bet mig benen så stod den här och pep och ville bli buren.


Liinda

18 Maj

Håller fortfarande på att drunkna av allt plugg, men det känns iaf bra att kunna pricka av något och sedan inse att vi kommer närmare och närmare skolavslutning och USA!

Nu återstår:
* Skriva klart religionen som skulle ha varit inne igår...
* Opponeringen på historian idag
* MaC nationella på fredag
* Tal i franska på tisdag
* Muntlig presentation i Engelska på onsdag
* Idrottsuppsats tills på fredag nästa vecka
* Religionsuppsats tills tisdag v22
* En muntlig uppgift i Religion tills vecka 22
Och det vet inte vet något om än:
* Geografi
* Samhälle
* Historia

Undrar ifall våra lärare vet att det bara är typ 2 - 2,5 vecka kvar av skolan, och att det bara är 24 timmar på dygnet...

Nu duschen, sedan förbereda sig för opponeringen i Historia...


Liinda

11 Maj

Har lite mixed emotions när det gäller min historia-uppsats om sjuksjöterskor under WW2. Skickade precis in den, och jag får alltid värsta ångesten innan, och har fortfarande... Men aja, kände att jag inte orkade skriva mer!
Tänkte på en sak igår: det är egentligen ganska sinnessjukt att vi just suttit och skrivit historia-uppsatser på engelska, som är på typ nästan 10 sidor för många av oss. Många andra i vår ålder klarar knappt av att skriva en A4-sida på engelska, men jag tycker inte ens att det är det minsta jobbigt att skriva på engelska! Jag kan däremot få problem när vi helt plötsligt måste skriva på svenska x') Fasar inför svenska-nationella i trean alltså, för då har jag ju varit i USA ett helt år innan.... På vår linje har de gjort så att vi läser svenska C i tvåan och svenska B i trean, då B-kursen ju är mycket större. Bara skönt att vi slipper B-kursen i år!

Mitt bloggande kommer nog ta en liten paus framöver.
* Nationella i engelska imorgon
* Musikprov på fredag
* Religions-uppsats på tisdag
* Opponering på historia-uppsatserna på onsdag
* Nationella i MaC fredag
* Redovisning om författare i engelska tisdag
De som vi fortfarande inte fått datum för:
* Ännu en uppsats i religion till v22
* Prov på/Uppsats om kalla kriget i historia
* Förmodligen nånting i samhälle då vi inte haft en samhällslektion på över 9 veckor, och alltså inte har gjort         nånting öht i Samhälle B....
* Lär ha nånting mer i franska innan vi slutar också
* Kommer ha något slags prov i geografi A om stads-uppbyggnad typ.
* Idrottsuppsats

Så jaa, vi ses väl till sommaren ungefär...

Har förövrigt fått tid på ambassaden den 15 juni, så den 13 åker mamma och jag ner till Ullared och bor en natt på hotell, sedan åker vi upp till stockholm den 14 och kommer sova en natt där med!


Liinda

9 Maj

Ja blogg.se hade inga planer på att låta mig göra något nytt inlägg igår, så jag slänger upp ett nu istället!
Liinda

7 Maj

Blev ingen valpfotografering igår, inte heller till visum, och ingen piano-uppspelning! Hm... Aja, blev iaf utsatt för tortyr när de satte mig framför ett trumset på musiken, haha!
Alltså herregud, det här med att slå en takt med ena handen, en annan med den andra och en tredje med foten var inte riktigt min grej x') Blev irriterad och struntade i att ta takten med foten och trummade bara med trumpinnarna, och jag klarade knappt av det heller x') Sen direkt efter vi hade spelat klart bestämde jag mig för att jag skulle klara med foten också, och det gick! Chockade lärararen tror jag!x')

Ska nog åka till stallet och fota valpisarna sedan, så lägger upp bilder sen (:


Liinda

6 April...Nej, MAJ var det!!

Ja, första delen i nationella i EngelskaB avklarad... Drygt ämne, och min text blev übersnurrig, men aja!

Var ner till banken efter nationella och betalade in avgiften till Amerikanska Ambassaden, och tror ni inte tjejen på banken hade åkt med EF till USA när hon var ung?! Helt sjukt! Hon hade varit utanför Memphis i Tennessee (: Tycker det var lite kul =)

Ikväll väntar fototagning till visumet, tänkte att om man fixar klart visumet snabbt så kanske jag hinner göra intervjun i samband med förberedelse-mötet, men har inte alltför stora förhoppningar på att det kommer finnas någon tid då... Fast det vore jäkligt skönt att ha det gjort sedan, och inte behöva åka ner två gånger! Är ju trots allt 40 mil från Sundsvall till Stockholm (y)

Ikväll ska jag också åka till stallet och fota valparna, så det läggs säkert ut bilder ikväll eller imorgon (:

Nej nu ska jag träna lite piano inför musiklektionen 12:15!


Liinda

5 Maj

Insåg nu att jag skrev 5 April som titel på förra inlägget (y) Hej sinnesförvirring!! Fast det är dock svårt att fatta att det är Maj nu, speciellt när det är så kallt... Dessutom är det bara ca 3-4 månader kvar till USA nu!! En av anledningarna till att jag övervägde att åka på EF-campet var att jag isf skulle ha vetat vilket datum jag skulle åka, men den anledningen vägde inte tillräckligt tungt...


Liinda

5 April

Nu är sista matte-provet gjort!! Nu är det bara nationella kvar... Sedan har jag räknat klart svensk matte för två år framåt!

Imorgon väntar skriftliga EngelskaB-nationella, tills på tisdag ska jag ha gjort ett gammalt matteC-nationella, onsdag ska en C-uppsats i Historia var klar och inskickad (jag har skrivit 6 rader än så länge (y)), tills onsdag har vi också franska-läxa, torsdag hör-/läsförståelse Nationella Engelska, fredag prov i musikteori, måndag/onsdag v20 opponeringar i historia, tisdag uppsats i religion inlämning, fredag matteC nationella...(y)

Lär nog inte uppdatera bloggen så ofta de kommande veckorna...x') Ska följa med och fota små-valparna igen imorgon, för det ska läggas ut annons snart. Så om någon skulle råka vara intresserad av en valp så kan jag fixa fram nummer/mailadress till ägaren (:


Liinda

4 Maj

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg, har asmycket plugg att göra.

+ EF's nya utbytesstudent-sida!
+/- Vi har kursens sista MatteC-prov imorgon!
- Kylan i Sundsvall!!
- Att jag alltid sparar allt plugg till sista sekund typ...


Liinda