Jag lever!

Så det har hänt en hel del sen jag sist uppdaterade här!
Har bland annat varit till Six Flags, som är som ett gigantiskt Liseberg, varit på min första amerikanska High School Football-game, varit på Homecoming (en typ bal) och gått i skolan i typ fyra veckor!

Så i fredags var det meningen att jag skulle gå med Mathias till hans homecoming-match, men istället blev det att jag gick på vår egen match :). Vi förlorade ganska rejält, men jag hade jättekul ändå! Jag gick med en tjej i min kör, och hon hade med sig en kompis. Jag hade riktigt kul, men vi kollade ju inte heller direkt på matchen.
I lördags gick jag med Mathias till hans homecoming, och det var ju en upplevelse det med... De spelade jättekonstig musik, inte alls sån musik som vi svenskar är vana vid att dansa till... Vi gick mest bara omkring, och sedan satte vi oss ner ett par gånger, men det var kul bara att titta på de andra när de höll på med grinding och alla andra konstiga danser... 
Sedan spenderade jag typ 4 timmar hos Nelly och Jesse, med barnens barnvakt, då Alex och Manuel var ute med Nelly och Jesse.


Bilden togs hos Nelly och Jesse innan dansen :).Jag trivs jättebra i skolan, även om jag hatar att jag faktiskt måste plugga.... Men det går bra i alla mina klasser iaf.. Har 100 i fyra av dem, och 94 respektive 93 i de andra två :).
Den här veckan har de Red Ribbon Week på skolan, som är för att stoppa användandet av droger typ. I måndags kom det in en polis och en tjej utklädd till lie-man på kör-lektionen, och sa att en tjej dött av en ecstasy-överdos och sedan sa han var hennes minnesstund skulle vara och så... Sedan tog de med sig en av tjejerna ur kören. Min kör-lärare började nästan gråta, och först förstod jag inte varför... Men sedan fick jag förklarat för mig att några elever på skolan fått göra sin egen typ dödsannons och allt var verkligen jätteverkligt, som om de dött på riktigt... Så det var för att de på skolan skulle förstå hur det skulle vara om det helt plötsligt saknades en elev i klassen...

Tror inte jag har skrivit att min värdfamilj har skaffat hundvalp förresten! De har skaffat en liten svart och vit Shih Tzu som heter Oreo =) Han är jättesöt! Men jag saknar min Casper!!!:(

Förövrigt så lär man sig att uppskatta Sverige på ett helt annat sätt när man bor här... Saknar att kunna dricka kallt vatten direkt från kranen, gå på trottoarer, gå på promenader i skogen, övergångsställen, att ha håltimmar i skolan, att gå och fika på Barista på rasterna, kommunal trafik och friheten att kunna ha eget ansvar...
Det är ju bra här med såklart, men man känner sig så sjukt begränsad här...
Liinda

October 7th

Är jättedålig på att uppdatera här!
Allt går fortfarande bra iaf, både med skolan och familjen. Funderar dock på att hoppa av fotbollen på skolan och få "early release" och sluta en timme tidigare... Tränaren är jättesträng, och de spelar fotboll, alltså rör en fotboll, max en gång i veckan ända fram till december... Jag vill ju liksom spela fotboll... Funderar isf på att försöka ta mig in i ett club-soccer lag istället, och spela utanför skolan :).
Fick mitt första amerikanska report-card idag, med de betyg man ligger på i alla ämnen :). De stämmer ju dock inte eftersom jag bara gick där i fyra dagar innan de satte betygen x'). Men jag kan säga redan nu att de ämnen jag kommer ha mest problem med är Astronomy och English IV... Hatar att läsa brittisk litteratur... Men det är bara att finna sig i det (y).
Imorgon kväll ska jag tillbaka till skolan och träffa kören, för vi ska ha något de kallar "Wacky Olympics" och beställa pizza och så, blir nog askul! Sedan ska kören åka till Colorado och åka skidor i typ mars, så förhoppningsvis kan jag följa med då med :D.
Skolan är kul, om man bortser från det faktum att jag måste plugga... Men nästan alla lärare är bra så!

Idag under min 7de lektion så var det en tjej som frågade mig om vi hade samma månader som de har... De andra i rummet bröt typ ihop av skratt...(y)
Har också insett vad dålig jag är på fakta om Sverige och vår historia...x') De frågar en massa saker jag inte kan svara på! Kanske måste överväga att plugga på lite om Sverige x').


Liinda

October 2nd

Är fortfarande förkyld, eller allergisk, eller vad sjutton det nu är... Jag tror att jag är förkyld iaf.
Igår var jag bara hemma i huset hela dagen och vilade typ, tråkigt men skönt... Gjorde inte så mkt mer än läste och satt vid datorn typ, men det var nog bra att jag fick vila en dag...
Idag har vi varit till Alex föräldrar, jag har köpt benskydd till fotbollen, och sedan har jag inte gjort så mycket mer...:)
Imorgon är det Texas State Fair iaf, så då är jag ledig från skolan. Alla säger att det är något man bara måste uppleva när man är här nere, så det ska bli spännande att se.
Allt går bra med familjen nu iaf, och de har varit jättesnälla med mig nu när jag varit sjuk...:)

Har letat lite efter en ny mobil idag, för den jag har nu får jag ett seriöst bryt på... Kommer nog antingen att skaffa en begagnad iPhone eller Blackberry... Har inte bestämt mig än, men vill inte köpa en ny, eftersom jag redan har en fullt fungerande svensk mobil som jag inte kan använda här.

P.S. Ska bara tillägga att en av våra 11/12-utbytisar inte fick åka på sitt utbytesår... Lägger in länken till hans blogg nedan, så ni får läsa om vad som hände honom. Väldigt dåligt skött av hans organisation... Hoppas att allt löser sig för honom, och att han får tillbaka sin inspiration om att åka och bestämmer sig för att ansöka på nytt i en annan organisation 12/13...
http://tobiasintheus.blogg.se/


Liinda

September 30th

Så allt gick bra igår på skolan. Jag följde mitt nya schema, så jag var i kören för första gången :). Det kommer nog bli kul, de verkar bra =). Verkligen älskar min Yearbook-class, typ den enda lektionen jag har där de som är där är i typ samma ålder som mig x'). Kanske inte riktigt, men de är jättetrevliga där! Äter lunch med några ur den klassen, och efter lunchen skickade läraren tillbaka mig och en annan tjej för att köpa glass (y). De har det mesta på den där skolan har jag insett...
Under min Journalism-class så frågade jag läraren om de kommer hålla på med photography, och hon sa nej. Så hon tyckte jag skulle gå till counselorn och fixa schemat, så jag gjorde det, och försökte även byta bort min astronomy-class, men det fick jag inte... Bytte Journalism mot Study Aide, som är typ som study hall, där man typ gör läxor :). De två killarna som var där var jättetrevliga, så det blir nog asbra :). De var båda seniors, men de var yngre än mig. Ändå placerar de mig med juniors, som är två år yngre än mig... Knäppa Texas-regler!

Idag blev det ingen skola för min del, vaknade och kunde inte prata pga min dumma förkylning, så Manuel tyckte jag skulle stanna hemma och vila... Så idag har jag gjort ingenting, läst, gjort läxor, lyssnat på musik, skypat (vilket inte hjälpte min hals) och levt på mediciner typ. Nu har min röst rumsarrest tills imorgon, så jag får inte prata mer idag...(y)
Blev alltså ingen Football för min del ikväll... Men det kommer fler matcher, så :).


Liinda