UIL- Solo & Ensemble

Idag var det bara att glatt kliva upp 5:30 för att göra sig klar för sång-tävling! I några veckor har vi nu tränat på en Accapella-låt i min ensemble, och nu idag var det tävling för båda Varsity-körerna i UIL (University Interscholastic League) där vi antingen fick välja att sjunga i grupp, sjunga solo eller både och. Så imorse skulle vi alla träffas på skolan klockan 7 för att åka buss till stället vi skulle sjunga på, som låg typ 30 minuter bort. Vi var också tvungna att klä upp oss, så det var ganska intressant att se alla i annat än skoluniformen. 
Fotbollskillarna i Varsity-mixed tog med sig en TV och satt framför den hela dagen i stort sett!
Min ensemble skulle sjunga 11:12, men vi fick inte komma in förrän runt 11:20... Så för att blåsa lite tid lockade kathy mitt hår innan vi skulle sjunga.
Jag var ganska nervös över hur min ensemble skulle sköta sig, då en av stämmorna alltid har en tendens att låta falsk, och det gjorde den även inför domaren, men vi fick en 2a på en skala från 1-5 med 1 som bäst, så det gick inte så hemskt dåligt.
Kathy och jag tog bilen hem istället för att vänta tills fyra när alla andra skulle ta bussen hem.

Jag trodde jag skulle uttråkad där, och att det skulle kännas som om dagen var jättelång, men alla var ovanligt sociala, så det gick ganska fort, och vi hade väldigt kul! Var lite tråkigt drama i gruppen, men jag tror det löste sig....


Väldigt grå bild på mig efter vi kom hem.


Liinda

7e

Jag har äntligen i stort sett återhämtat mig sedan Hawaii! Förra veckan i skolan kändes vääääldigt lång. I lördags hade vi slappardag, och på söndagen skippade jag att gå till kyrkan och sov ut istället. Efter att Mechelle och Kathy kom tillbaka från lunchen åkte vi till en av Mechelle's sångelevers skolmusikal! Den var inte så jättebra, killen som var huvudsångaren var inte så jättebra... Men Gabi (sångeleven) var jätteduktig, så det var kul :).
Kom hem igen vid fem, och då åkte jag och Kathy till Target och Belk för hon skulle köpa allahjärtansdag-present till Cody (pojkvännen).

Den här veckan är det 4 månader kvar tills jag åker hem, kan inte säga vilken dag eftersom jag inte vet än! Mamma och Crille (morbror) kommer hit mellan 23maj och 4juni (Mamma upplyste mig om att jag skrivit juLi, inte juni, stämde inte riktigt), men jag kommer förmodligen åka hem någon dag senare. Vet inte om det blir så jag hinner hem till studenten eller om det blir i slutet av veckan, det återstå att se!


Liinda

Hawai'i <3

Aloha!
Idag är det två veckor sedan jag åkte från Dallas, Texas till Castle Rock, Colorado för att hälsa på bästaste Jessica!
På fredagen åkte vi till Park Meadows Mall och shoppade, mest jag som stod för shoppandet dock.
På lördagen klev vi upp tidigt för att bege oss till flygplatsen och sedan Hawai'i, med 4 (!) timmars mellanlandning i Seattle...
Vi kom fram till Hawaii och Kaneohe, Oahu som de sista anländande, och var inte klara för att sova förrän klockan 2 på natten, vilket alltså är klockan 5 i Colorado och 6 på morgonen i Texas, så vi var tröööötta!


Jessicas lilla Charlee i Castle rock


De sparade liiite snö för min skull iaf!


Första dagen på Hawaii åkte vi till Flea Market, och senare till stranden


Första stranden vi var till, tyvärr blev det dock molnigt efter ett tag...


Andra dagen gick vi på vandring vid Diamond Head, och detta var lite av den vackra utsikten längst uppe <3
Det är Waikiki och Waikiki beach!


Efter vandrandet åkte vi KatamaranEfter katamaranturen surfade vi i Waikiki med 12 andra utbytesstudenter. Så sjukt kul och vi är alla stolta över att vi lyckades ställa oss upp!


Dag tre åkte vi till Doles ananas-plantage!
Vi köpte ananasglass som var sjukt god där....


Efter ananasen åkte vi till North shore och såg gigantiska havssköldpaddor!


North Shore!
Efter det åkte vi till Waimea Bay, och där var det helt underbara vågor! Tror vi allihopa spenderade nästan 2 timmar i vågorna och blev omkringspolade, och upp på stranden så man hade sand överallt, utan överdrift. Framförallt sand i håret!!


Dag 4 åkte vi till Pearl Harbor och spenderade förmiddagen där


Eftermiddagen och kvällen spenderade på the Polynesian Culture Center

Dag 5 åkte vi till Hanauma Bay och snorklade, och där lyckades jag och Jessica simma med en havssköldpadda och se massvis med skumma fiskar.
Efter snorklingen åkte vi in till Waikiki och solade och badade, och vid fyra åkte jag och 11 andra till Honolulu för Parasailing. Var sjukt häftigt att vara så högt upp i luften, och det var så oerhört tyst och lugnt där uppe. Nere i båten däremot var jag livrädd. Var ganska blåsigt den dagen, så vågorna var gigantiska, och jag har aldrig riktigt varit ut med båt på havet, så jag var livrädd för att båten skulle välta där ute!


Jag och norska Elise uppe i luften påväg ner!


6e och sista dagen gick vi på ännu en promenad


Efter vandringen åkte vi till Waimanalo Beach och spenderade resten av dagen där innan det var dags att bege sig till flygplatsen....


Colorado-gruppen som adopterade mig under veckan! Jag var den enda från Texas!

Jag är så sjukt glad att jag fick chansen att åka, för det var en helt obeskrivlig upplevelse. Dagarna var väldigt intensiva med mycket att uppleva. Frukost serverades mellan 6:15 och 7 varje morgon och hemma var vi inte förrän 11-12 på kvällarna, och då skulle alla duscha med!
Stället vi bodde på hade definitivt kunnat vara bättre... Rummen hade nog inte städats på 10 år, med spindelväv och liknande överallt. Dessutom var vi typ 30 tjejer som delade på 2 duschar, 2 toaletter och 2 handfat. Det var KAOS på morgon och kväll när alla skulle in dit.

På lördag kom vi fram till Colorado igen, efter att Jessicas plan blivit försenat (jag åkte med ett 2 timmar tidigare plan). Och den dagen gjorde vi inte så mycket mer än slappade, och sedan gick vi och lade oss 18:30 för vi var så trötta. Vaknade 15 timmar senare, lite mer utvilade än innan, och gick sedan på en 2 timmars promenad innan det var dags för mig att åka hem till Texas.


Jessica och Charlee <3


Liinda