Nytt

Nu har jag återigen ändrat om i bloggen, och jag tror att jag är nöjd nu! Men snart får jag väl reda på att det ser helt annorlunda ut i andras datorer, som vanligt!

Såhär ser den ut för mig nu (och jag har dragit muspekaren över "Om Mig"), så om det ser annorlunda ut för någon så vill jag gärna veta det!


Nu har jag avklarat 2 av 4 veckor på sommarjobbet, och även om jag är trött så är det ganska skönt att vara ute hela dagarna.
Igår avklarade Freja och jag tillfälle 4 av 8 på valpkursen och även det gick bra!
Vi körde uppletade av leksak, inlärning av "nej", "vänta" och "varsågod", ögonkontaktsövningar, inkallning och fritt följ. "Vänta" tycker Freja är väldigt onödigt, och vid det laget hon faktiskt väntar så vill hon inte längre göra det jag fick henne att vänta på. Vi skulle träna på att de skulle vänta på varsågod innan de fick hoppa in i bilen, och det gick bra, men när jag sa varsågod så ville hon inte hoppa in. Jag tycker kanske att det hade varit lämpligare att göra lättare övningar så de förstår innebörden av orden, men jag får träna det hemma istället! Jordgetingar

Usch för getingar! Nu när vi gick ut på promenaden med hundarna, så gick vi in i skogen och hade hundarna lösa. Det gick jättebra, och de lyssnade på inkallningar. Efter ett tag lyckades vi hamna på ett ställe där det var jättesvårt att ta sig fram, så vi gick på rad: mamma, Freja och jag. Så skulle vi gå över ett gräsparti, varpå Freja stannar och börjar i stort sett åla sig och beter sig jättekonstigt. Hon gick fram en bit och typ kliade sig på magen och då såg jag att precis där hon stannade var det ett hål med jordgetingar, så jag skrek till mamma, men innan hon hann plocka upp Freja skrek hon till. Jag försökte hitta en annan väg till dem, då jag inte ville trampa rakt bland arga jordgetingar.
Mamma bar henne hem, men hon verkade inte mer påverkad än att hon var lite chockad. Nu har hon fått betapred och är tokbusig igen.
Casper och dolly var ute och gick runt omkring, så de klarade sig som tur var. Känns ju ganska troligt att de skulle ha jagat dem och blivit biten mer än Freja som bara flyttade sig. Hon verkar ha fått ett eller två stick, så hon klarade sig undan bra för att ha stått i ett jordgetingbo!

Casper blir avundsjuk när jag tränar med Freja tror jag, för han blir helt tossig när jag frågar Freja om vi ska träna. Ska jag träna henne får antingen mamma hålla fast honom eller så får vi stänga in honom, annars springer han bara och ska gå fot med mig. Det känns kul att han är så peppad på att träna, men det märks att han inte är van att jag tränar andra hundar än honom.

Tänkte att jag skulle lägga upp bilderna från när Mathias var här. De har legat i datorn och skräpat i en vecka nu.


På tisdagen åkte vi till stugan när det för en gångs skull var soligt ute.
Väl där tog M och jag båten över till andra sidan sjön till vår lilla "udde".


Efter stugan åkte vi upp till Södra berget och gick en av äventyrsstigarna där.
Jag tyckte inte direkt om myggorna!Tillbaka!

Ursäktar att jag varit frånvarande på bloggen, men jag har haft fullt upp med Frejsan och sedan var Mathias här i drygt en vecka, så jag glömde nog bort bloggen ett tag!

Men ja, sedan sist har Freja miljötränats på stan, träffat Jessica och Collins, börjat valpkurs på Sundsvalls brukshundklubb, och sedan har det mest tränats hemma... Hade inte riktigt tid att göra så mycket med henne när Mathias var här, förutom att jag tvingade med honom på valpkursen!

Idag tog jag och mamma med hundarna ut på gräsmattan för lite träning. Jag ville träna på fritt följ med Freja, att hon ska gå bredvid mig, då hon är lite osäker och gillar att släpa efter när man går. Det gick väldigt bra, men Casper ville också vara med och träna, så han roade sig med att springa in mellan mig och Freja och gå fot... 
När jag hade tränat en stund med Frejsan så släppte jag lös Casper, varpå han drog iväg... Dock kom han tillbaka när jag ropade på honom, så han fick beröm ändå! Efter det var han grymt duktig. Tror aldrig han haft så klockren träning någon gång. Han gick fot, med ögonkontakt hela tiden. Vi körde inkallning, där han sprang jättefort och satte sig fot. Sedan körde vi lite platsläggning, men det gick sådär då Freja kom och bet på honom... Efter det körde vi bara lite lekträning, så som slalom mellan benen, sitt fint, give-me-10 osv.

Mer bilder kommer senare!