Jordgetingar

Usch för getingar! Nu när vi gick ut på promenaden med hundarna, så gick vi in i skogen och hade hundarna lösa. Det gick jättebra, och de lyssnade på inkallningar. Efter ett tag lyckades vi hamna på ett ställe där det var jättesvårt att ta sig fram, så vi gick på rad: mamma, Freja och jag. Så skulle vi gå över ett gräsparti, varpå Freja stannar och börjar i stort sett åla sig och beter sig jättekonstigt. Hon gick fram en bit och typ kliade sig på magen och då såg jag att precis där hon stannade var det ett hål med jordgetingar, så jag skrek till mamma, men innan hon hann plocka upp Freja skrek hon till. Jag försökte hitta en annan väg till dem, då jag inte ville trampa rakt bland arga jordgetingar.
Mamma bar henne hem, men hon verkade inte mer påverkad än att hon var lite chockad. Nu har hon fått betapred och är tokbusig igen.
Casper och dolly var ute och gick runt omkring, så de klarade sig som tur var. Känns ju ganska troligt att de skulle ha jagat dem och blivit biten mer än Freja som bara flyttade sig. Hon verkar ha fått ett eller två stick, så hon klarade sig undan bra för att ha stått i ett jordgetingbo!

Casper blir avundsjuk när jag tränar med Freja tror jag, för han blir helt tossig när jag frågar Freja om vi ska träna. Ska jag träna henne får antingen mamma hålla fast honom eller så får vi stänga in honom, annars springer han bara och ska gå fot med mig. Det känns kul att han är så peppad på att träna, men det märks att han inte är van att jag tränar andra hundar än honom.

Tänkte att jag skulle lägga upp bilderna från när Mathias var här. De har legat i datorn och skräpat i en vecka nu.


På tisdagen åkte vi till stugan när det för en gångs skull var soligt ute.
Väl där tog M och jag båten över till andra sidan sjön till vår lilla "udde".


Efter stugan åkte vi upp till Södra berget och gick en av äventyrsstigarna där.
Jag tyckte inte direkt om myggorna!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback