Freja ♥

Idag har vi varit ner till Stockholm och hämtat hem en viss Freja ♥.
Freja är en liten Papillon-tik på 14 veckor som vi hittade till salu förra veckan, eller snarare: mamma hittade.

Så efter att ha pratat med uppfödaren så kom vi fram till att vi skulle åka ner till Stockholm idag och kolla på Freja, och se hur hon var och så. När vi kom ner blev vi sålda båda två. Mamman till Freja, som heter Saga, var jättetrevlig, och valparna är ju alltid trevliga och sociala om det inte är något fel på dem. Uppfödaren var jättetrevlig också, så allting kändes rätt.
Så knappt en timme efter att vi kom ner till Stockholm åkte vi hem med en liten Freja!
Jag var lite nervös över att hon skulle sitta och skrika och gnälla hela vägen hem i bilen, både pga att hon saknade sin mamma och för att hon aldrig åkt bil förut. Så fel jag hade! Hon lade sig direkt, sedan klev hon upp 5 minuter senare och pep lite, men sedan lade hon sig igen och sov hela vägen upp till Sundsvall! Jag blev förvånad och imponerad, så jag är stolt nu!
När vi kom hem fick hon träffa Casper och Dolly ute på gården. Dolly brydde sig inte särskilt mycket, medan Casper och Freja började leka med varandra. 
Nu har Dolly beslagtagit alla leksaker och tycker att alla är hennes!

Hon har varit på promenad nu också, så nu kan hon nog sova snart.
Hittills verkar Casper och Dolly acceptera henne väldigt bra, så det känns skönt!26e Juni

Idag har jag varit till ortopeden för mitt knä, och som vanligt gör de inget. Rycker lite i det och sedan är de färdiga. Jo för det visar ju verkligen vad det är för fel jag har....

När jag kom hem gick jag ner med hundarna till veterinären i Bosvedjan för vaccinering, så nu är de fullt vaccinerade. Var ju meningen att jag skulle ringa om Caspers bett, men precis innan jag ringde bestämde jag mig för att kolla hur de såg ut idag så jag kunde beskriva det för honom. Kunde inte hitta några bett! De var typ borta, och han hade inte kliat heller, så inga infektioner eller någonting! Undrar verkligen vad det var. De såg verkligen ut som om något skulle ha tagit en tugga, för det var ett hål. Inte som på myggbett där det bara är en knöl.
Jag tyckte det lät väldigt osannolikt att han skulle ha lyckats bita loss 4 stycken fästingar utan att lämna kvar huvudena. Dessutom har jag aldrig varit med om att hundarna själva dragit loss en fästing...

Som svar på kommentaren:
Jag skulle inte rekommendera att åka mellan 2an och 3an om man har ett val. Jag var ju lika gamla som de som var seniors, så det var inte åldern direkt.
Det var mer att man vid 18 års ålder har så sjukt mycket frihet jämfört med vad man får som utbytesstudent i USA eller vart man än åker. Från att kunna ta bussen (eller om man nu hunnit ta körkort) till att återigen vara beroende av att andra kan skjutsa. Visserligen var jag extra utsatt eftersom den värdfamiljen jag bodde i under hösten inte lät mig åka bil med kompisar, men man är fortfarande beroende av att andra kan skjutsa.
Hade jag fått välja hade jag åkt mellan 9an och 1an, bara för att ungdomarna i USA (vet inte om det är dit du ska åka) är lite omognare än vi är i Sverige, inte alla, men många. Jag tror jag hade fått ut mest av att åka om jag åkt tidigare, när jag inte hunnit bli så självständig här i Sverige. Det var vad jag generellt märkte av att se yngre utbytesstudenter iaf.
OM det är USA du ska åka till och du funderar på att åka mellan 2an och 3an så du får vara med på graduation, så kan jag säga att det inte är en garanti ändå.
Jag var 18 år, men jag fick ändå inte vara med på graduation för att det var emot Texas lagar. Vet att det var samma med någon/några till av de sydliga staterna. Däremot vet jag att det var de som var 15år som fick vara med på graduation i andra stater. Det jag försöker säga är att åldern spelar ingen roll om man vill vara med på graduation, för oftast ser skolorna till att utbytesstudenterna får vara med om graduation!
Hoppas det hjälpte lite, och om du har fler frågor kan du gärna maila mig på linda_t_m@msn.com eller lägga till mig på Facebook :).


En bild på mig och mina värdsystrar Katheryn och Hannah :)


Damphundar och lärkor

Den som kommenterade lämnade ingen adress jag kunde svara till, eller något namn. 
Jag är född 2 augusti 1993. Börjar 3e året i gymnasiet nu till hösten då jag pluggade i USA som utbytesstudent ett år.

Casper har glömt allt vett med att jag inte tillåter honom att sitta på kökssoffan när vi äter middag! Idag när jag satt och åt hann han nästan inte landa på golvet innan han satt i soffan igen, men jag var tjurigast, så till slut gav han upp och hoppade inte upp igen! Ouppfostrade monster... 
Han har fyra konstiga "bett" på sina ben... Vi tror att det kan ha varit fästingar som suttit där, men jag tycker det känns väldigt konstigt att han skulle fått fyra fästingar på sig och ingen av dem sitter kvar... Ringde veterinären idag, men det var bara upptaget, så jag ska prova igen imorgon. Han slickar på benen som om de kliade, men de ser inte ut som myggbett... Får väl se imorgon vad veterinären säger.

2 inlägg samma dag är ju också bra! 

Hoppas alla haft en hittills trevlig sommar!
25e Juni

SÅ! Nu har jag fixat så det även ser normalt ut om man klickar på kategorier och arkiv. Tålamodskrävande då man lyckas ändra ett litet tecken i kodmallen och helt plötsligt är bloggen en röra. Om någon ser något som ser konstigt ut så får ni säga till!

Well, jag har varit hemma i ungefär 3 veckor nu. Första dagarna kändes bara allmänt konstiga, för jag förväntade mig att alla skulle prata engelska. Jag har fortfarande problem med att gå tillbaka till svenska om jag säger en mening med ett engelskt ord i. Då kan jag säga andra halvan av meningen på engelska istället för svenska.
Vissa uttryck har jag tappat bort under året också, att man kommer på ord på engelska som man inte vet vad de är på svenska!

Sedan jag kom hem har jag:
1. Hunnit se alla mina klasskompisar ta studenten
2. Åkt ner till Göteborg en vecka och hälsat på Mathias
3. Träffat kompisar här hemma
4. Lärt mig uppskatta de få dagar då solen skiner här!
Så därför ska jag ta mina hundar och gå på en lång promenad i skogen nu!


Midsommarkvällen på norra Alnön

Tillbaka!

Jag är både tillbaka i Sverige och i bloggen. 
Har ändrat om designen lite, men jag ska nog fortsätta när jag inte håller på att somna!

Hörs!