26e Juni

Idag har jag varit till ortopeden för mitt knä, och som vanligt gör de inget. Rycker lite i det och sedan är de färdiga. Jo för det visar ju verkligen vad det är för fel jag har....

När jag kom hem gick jag ner med hundarna till veterinären i Bosvedjan för vaccinering, så nu är de fullt vaccinerade. Var ju meningen att jag skulle ringa om Caspers bett, men precis innan jag ringde bestämde jag mig för att kolla hur de såg ut idag så jag kunde beskriva det för honom. Kunde inte hitta några bett! De var typ borta, och han hade inte kliat heller, så inga infektioner eller någonting! Undrar verkligen vad det var. De såg verkligen ut som om något skulle ha tagit en tugga, för det var ett hål. Inte som på myggbett där det bara är en knöl.
Jag tyckte det lät väldigt osannolikt att han skulle ha lyckats bita loss 4 stycken fästingar utan att lämna kvar huvudena. Dessutom har jag aldrig varit med om att hundarna själva dragit loss en fästing...

Som svar på kommentaren:
Jag skulle inte rekommendera att åka mellan 2an och 3an om man har ett val. Jag var ju lika gamla som de som var seniors, så det var inte åldern direkt.
Det var mer att man vid 18 års ålder har så sjukt mycket frihet jämfört med vad man får som utbytesstudent i USA eller vart man än åker. Från att kunna ta bussen (eller om man nu hunnit ta körkort) till att återigen vara beroende av att andra kan skjutsa. Visserligen var jag extra utsatt eftersom den värdfamiljen jag bodde i under hösten inte lät mig åka bil med kompisar, men man är fortfarande beroende av att andra kan skjutsa.
Hade jag fått välja hade jag åkt mellan 9an och 1an, bara för att ungdomarna i USA (vet inte om det är dit du ska åka) är lite omognare än vi är i Sverige, inte alla, men många. Jag tror jag hade fått ut mest av att åka om jag åkt tidigare, när jag inte hunnit bli så självständig här i Sverige. Det var vad jag generellt märkte av att se yngre utbytesstudenter iaf.
OM det är USA du ska åka till och du funderar på att åka mellan 2an och 3an så du får vara med på graduation, så kan jag säga att det inte är en garanti ändå.
Jag var 18 år, men jag fick ändå inte vara med på graduation för att det var emot Texas lagar. Vet att det var samma med någon/några till av de sydliga staterna. Däremot vet jag att det var de som var 15år som fick vara med på graduation i andra stater. Det jag försöker säga är att åldern spelar ingen roll om man vill vara med på graduation, för oftast ser skolorna till att utbytesstudenterna får vara med om graduation!
Hoppas det hjälpte lite, och om du har fler frågor kan du gärna maila mig på linda_t_m@msn.com eller lägga till mig på Facebook :).


En bild på mig och mina värdsystrar Katheryn och Hannah :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback