Mars nummer 2

Angående kommentaren till förra inlägget:
Jag vet inte vad du har för erfarenheter eller vad du baserar din kommentar på, alla vi utbytesstudenter får olika erfarenheter.

Om jag ska utveckla min åsikt om att svenska elever är smartare så kan jag ju säga att "multiple-choice" prov i USA är det mest värdelösa jag någonsin varit med om. Om man har något som helst logiskt tänkande behöver man inte ens ha läst om ämnet man får prov på. Jag tog ett "evaluation-test" i amerikansk historia när jag först kom hit, på delar av den amerikanska historian, på människor jag aldrig hört talas om och ändå klarade jag mig igenom provet med godkänt. Vissa amerikanska elever klarar inte ens de proven och det är om deras egna land, som de läst och lärt sig om sedan de var små.
Sedan är det inte vettigt att jag ska stava bättre än amerikanarna. Har hänt upprepade gånger den här veckan att folk frågat mig om hur ord stavas, på deras eget språk! 

Och ja, här jobbar vi på lektionerna (om man känner för det), men det innebär ju inte nödvändigtvis att man lär sig mer. Även om vi inte jobbade under lektionerna i Sverige så hade man ju inget annat val än att gå hem och göra det man skulle. Sedan är det helt annan nivå på vårt skolarbete i Sverige. En amerikansk elev skulle ha stora problem i en svensk skola. 

Jag förstår inte logiken i projektarbeten, men jag kanske är konstig som lär mig mer av att skriva en uppsats med egna analyseringar och jämförelser, än att rita en bild eller göra en skulptur, vem vet.
Jag vet ju heller inte vad du hade för erfarenhet av den svenska skolan, jag vet inte vad du går för linje. Antar att nivån på Fordonsprogrammet/Barn och Fritids-programmet är aningen lägre än på Naturprogrammet eller den samhällslinje som jag går :).

Om du måste kommentera och säga att jag inte vet någonting för att jag har en åsikt, för att min erfarenhet av amerikanska skolor skiljer sig från din, så kanske du borde fundera på att läsa någon annans blogg =).
Jag står fast vid min åsikt om att svenska skolsystemet fungerar bättre och om du inte håller med om det så är det ditt problem.

/Linda

Mars

Jag kan inte direkt skylla på att jag är upptagen och att det är därför jag inte uppdaterar, har bara ingen motivation till det.
Jag har precis som många andra utbytesstudenter börjat längta hem ganska mycket nu. Inte så att jag mår dåligt över det, vill bara hem, och längtar tills sommaren. Tror det är för att allt börjar bli verkligare nu, med val inför 3an hemma, sommarjobb och planer inför sommaren...

Allt går fortfarande bra här iaf, och det har inte hänt så mycket sedan sist jag uppdaterade vad jag kan komma på! Skola, skola, skola och mer skola. Om någon hemma i Sverige vill veta så är temperaturen runt 25 grader på dagarna nu här i Texas, avundsjuka?!

Mitt projektarbete i engelskan. Japp, här i USA är de inte så begåvade, så istället för att skriva 16 sidor långa uppsatser så målar de eller gör skulpturer. De må vara mer kreativa än svenskar, men gudars vad mycket högre intelligensen är hos svenska elever, inte ens kul att jämföra!


Vpappa gjorde semlor på fettisdagen :D Smakade annorlunda utan mandelmassa, men eftersom jag inte ens tycker om mandelmassa så var det bara bra! Tror familjen gillade dem också :)


Så, jag har fortfarande inte lyckats komma på vad våra hundar heter! Den äldsta (till vänster) som är 12 tror jag heter Fancy, och den yngre heter Katy/Katie och är dotter till den äldre.


Idag tränade Hannah på att cykla, och gud så rädd hon var... Hon var typ gråtfärdig hela tiden, men ramlade inte en enda gång!Imorgon ska jag följa med Kathy och två av hennes kompisar och gå ut och äta och gå på bio, så det blir nog kul :).


Liinda