Mars nummer 2

Angående kommentaren till förra inlägget:
Jag vet inte vad du har för erfarenheter eller vad du baserar din kommentar på, alla vi utbytesstudenter får olika erfarenheter.

Om jag ska utveckla min åsikt om att svenska elever är smartare så kan jag ju säga att "multiple-choice" prov i USA är det mest värdelösa jag någonsin varit med om. Om man har något som helst logiskt tänkande behöver man inte ens ha läst om ämnet man får prov på. Jag tog ett "evaluation-test" i amerikansk historia när jag först kom hit, på delar av den amerikanska historian, på människor jag aldrig hört talas om och ändå klarade jag mig igenom provet med godkänt. Vissa amerikanska elever klarar inte ens de proven och det är om deras egna land, som de läst och lärt sig om sedan de var små.
Sedan är det inte vettigt att jag ska stava bättre än amerikanarna. Har hänt upprepade gånger den här veckan att folk frågat mig om hur ord stavas, på deras eget språk! 

Och ja, här jobbar vi på lektionerna (om man känner för det), men det innebär ju inte nödvändigtvis att man lär sig mer. Även om vi inte jobbade under lektionerna i Sverige så hade man ju inget annat val än att gå hem och göra det man skulle. Sedan är det helt annan nivå på vårt skolarbete i Sverige. En amerikansk elev skulle ha stora problem i en svensk skola. 

Jag förstår inte logiken i projektarbeten, men jag kanske är konstig som lär mig mer av att skriva en uppsats med egna analyseringar och jämförelser, än att rita en bild eller göra en skulptur, vem vet.
Jag vet ju heller inte vad du hade för erfarenhet av den svenska skolan, jag vet inte vad du går för linje. Antar att nivån på Fordonsprogrammet/Barn och Fritids-programmet är aningen lägre än på Naturprogrammet eller den samhällslinje som jag går :).

Om du måste kommentera och säga att jag inte vet någonting för att jag har en åsikt, för att min erfarenhet av amerikanska skolor skiljer sig från din, så kanske du borde fundera på att läsa någon annans blogg =).
Jag står fast vid min åsikt om att svenska skolsystemet fungerar bättre och om du inte håller med om det så är det ditt problem.

/Linda

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det roliga är att du antar att jag går på fordon eller barn och fritid när jag också går samhäll. Tydligen går du på en dålig skola isåfall, den skolan jag gick på så hade vi också sådana projekt, men vi skrev också fyra uppsatser i veckan, vi hade multiple choice, men vi hade skrivuppgifter på proven också. Så jag vet inte vad för skola du går på, men den jag gick på lärde sig folk saker. Att säga att en Amerikans elev skulle ha det svårt i en svensk skola, det beror helt på personen. Det finns sjukt många smarta personer i USA och det finns sjukt många smarta personer i Sverige, men det finns också sjukt många dumma och lata personer i båda länderna. Det är klart att du har rätt att skriva din åsikt, men har inte jag också det då?

2012-03-15 @ 18:31:25
Postat av: Linda Tysk

Jag sa inte att du gick fordon eller barn och fritid, men vad jag däremot försökte var att det finns stora skillnader mellan program och skolor även i Sverige.

Min skola här i USA är utifrån min uppfattning bra, men det beror ju helt på vad man läser för ämnen också, inte bara på skolan. Finns ju grava skillnader mellan olika "klasser". Finns ju Dual-Core kurser, och jag antar att det krävs ganska mycket kunskap för att klara dem.

Min värdsyster är duktig här, är med i NHS (National Honors Society) och läser svåra kurser, men även hon säger att amerikanare är dumma. Bara förra veckan berättade hon att en av hennes lärare visade en studie som sa att USA är ett av de länder som jobbar hårdast i skolan, men fortfarande har bland de dummaste eleverna. Jag tror inte att de är dumma, utan jag tror att det är ren lathet.

Självklart, jag håller med om att det finns lata elever i båda länderna, men jag tycker det finns skillnader mellan att vara lat och lat också.

Du får självklart skriva din åsikt, men du behöver inte skriva att jag inte vet någonting för att jag har en åsikt. Vi har uppenbarligen helt skilda upplevelser av amerikanska skolor, så vi kommer självklart att ha olika åsikter. Jag tycker bara att det är intressant hur stora skillnader det finns i det här landet och ingen av oss har ju rätt eller fel då våra åsikter är baserade på olika erfarenheter.

2012-03-15 @ 19:52:31
URL: http://lindatm.blogg.se/
Postat av: Beatrice

Hej!Nu har jag inte läst det första inlägget/den första kommentaren och jag lägger mig inte i er konversation. Jag bara läste detta inlägg och kände hur jag nog har haft en relativt lik skolupplevelse, kände igen allting.

I övrigt ville jag säga att jag gillar din bloggdesign skarpt, och då också påpeka att det ser likadant ut för mig som på bilden du visade. :)

2012-08-12 @ 20:52:33
URL: http://exchangestudeent.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback