Helgen

I lördags var vi som planerat till Kovland och hälsade på Cezars uppfödare. Vi träffade henne i "gropen" (troligtvis ett gammalt grustag) och där blev det utställningsträning. Dante som kommer från första kullen, Börje i den andra och Cezar från den sista fick gå runt i ring, ställa upp och sedan köra tandvisning på ett medtaget trimbord. Cezar skötte sig bra, men vi kommer få träna på uppställningen där han ska stå still. Den 4e maj ska vi på vår första utställning, både för mig och Cezar, så det blir spännande.

Igår blev det lek och träning på gräsmattan. Cezar fick träna på fritt följ, fotposition, sitt och ligg, medan Freja fick träna på passivitet. När jag var klar med Cezar fick Freja träna platsliggning, inkallning och fotposition. Allt gick bra utom platsliggningen, för att precis när jag var påväg tillbaka sprang Cezar fram och bet henne i frambenet, och då kunde jag inte riktigt klandra henne för att hon inte låg stilla.
 
 

Idag blev det massa knas med första lektionen, så jag åkte hem på en gång då vi inte hade lektion. Släppte lös vilddjuren på gräsmattan och lät dom springa av sig lite. Sedan tränade jag lite stadga med Cezar (med andra ord att han skulle kunna sitta kvar lite längre än en halv sekund). Det gick superbra. Från att jag knappt kunde luta mig bakåt, till att kunna gå 5 steg ifrån honom. Lättlärd buse. Han är nog glad så länge han får godis.

 

Freja är bra mycket snabbare än honom än så länge, och det är lite frustrerande tycker Cezar, som skäller av ren frustration när han inte hinner ikapp henne.


Idag har förövrigt jag och M varit tillsammans i 1,5 år, vilket egentligen inte är så mycket, men för oss är det en hel del då vi kunnat träffas så sällan. Dessutom fyller mormor år idag, men henne var vi och firade igår istället. 
Nu ska jag försöka plugga lite, då vi har massor att gör de sista veckorna nu.Besök

Imorgon ska jag, Freja och Cezar åka till Cezars uppfödare Linda och hälsa på tillsammans med Frejas bästa kompis som är halvbror med Cezar och hans matte Emelie.

Idag har vi varit och miljötränat i en lekpark, och där fick Cezar prova att åka ruschkana och gå över en "hängbro". Freja som var så rädd för allt när hon var liten sprang över den hängbron som om det var det naturligaste som fanns och chockade mig rejält, så nu skulle jag prova att få Cezar att gå över den också. Det gick sådär, men efter lite mutor i form av godis gick han över bron två gånger.

En av leksakerna som numer pryder skogens träd ;)Fler bilder kommer efter imorgon när jag varit och hälsat på Linda!Trött

Idag har jag och Cezar tagit bussen till Jessica och där fick han träffa Ellen och Collins. Han har varit väldigt osäker i hundmöten tidigare, men det gick faktiskt ganska bra med Ellen och Collins. Blir till att jobba mer på det i framtiden! Efter att ha hälsat på hos Jessica gick vi ner till stan för att kunna få skjuts hem med mamma, så då fick Cezar lite mer miljöträning! Det gick bra, och han är mycket tuffare än vad Freja var, men han var trött och tyckte att allt var roligt att nosa på, så till slut gav jag med mig och bar honom till och från tills vi kom fram till mammas jobb.

Sedan jag uppdaterade sist har vi tränat på sitt och ligg. Jag hade grava problem med att få Freja att lägga sig när hon var valp, så nu började jag med det som jag provade sist på Freja. Det har fungerat bra, och han kan ligg på kommando nu när han är fokuserad. 
Med Freja har jag tränat mer fotposition, och nu sitter den nästan. Hon kan sätta sig snett ibland, men oftast blir det rätt och det känns grymt skönt. Ibland kan man höra hur Cezar står i hallen och småskäller/buffar för sig själv, och efter att ha smugit på honom insåg vi att det är sin egen spegelbild han står och skäller på!


På den här bilden håller han sig på långt avstånd jämfört med vad han brukar göra! Nämnas bör väl att han vid det här laget redan ätit upp sin egen mat, och nu gör ett försök på att få Frejas också.Från Instagram:

Såhär hittade jag sötnosarna igår kväll...♥

Cezar på morgonpromenad i skogen ♥

De senaste kvällarna har Freja följt med mig ner på mitt rum när jag ska sova, och sedan stannat kvar hela natten. Från början sov hon inte ens i sängen, och sedan sov hon med mamma tillsammans med de andra hundarna, men efter att M var här har Freja börjat sova med mig. Jag har inte velat ha hundarna på mitt rum förut, men nu kan jag inte motstå henne när hon kommer ner och gosar ner sig i mitt täcke ♥.
Cezar kan fortfarande inte gå i trappor, så han sover i Frejas korg i hallen, vilket han verkar vara nöjd med än så länge.

Nu ligger han utslagen på golvet efter en dag av miljöträning för hans del. Hans matte är också trött och ska försöka gå och sova nu!Mobilappen

Jag försökte lägga in ett inlägg från mobilen, men jag börjar få känslan av att blogg.se har satsat på iPhone och inte android. Bilderna hamnade åt fel håll, texten blev centrerad och allt blev knasigt, så jag lägger in ett vanligt inlägg imorgon istället!

Livet

Jag har faktiskt inte glömt bort bloggen, tro det eller ej! Jag har bara inte suttit så mycket vid datorn de senaste dagarna. Igår åkte M hem till göteborg, och nästa gång vi träffas kommer vara om drygt 2 månader, om vi lyckas få in det i kalendrarna.

Cezar sköter sig bra fortfarande, förutom att han är en liten piraja. Han biter Freja i rumpan när hon springer ifrån honom. Den nya snön som har fallit de senaste två dagarna är väldigt god om man frågar honom, för han äter snö varenda promenad. M var jättesnäll och kastade upp båda Frejas snörbollar i träd i skogen när han var här. Antar att herr jag-kommer-från-storstad inte är van att kasta saker i närheten av en massa träd! Åtminstone är skogen pyntad nu, och jag behöver inte oroa mig över att tappa bort leksakerna.


Freja och Cezar i stugan efter långpromenaden på isen ♥


Just för tillfället funderar jag väldigt mycket på vad jag ska göra till hösten, och det är lättare sagt än gjort när man har för många alternativ att välja mellan. Jag ville börja plugga till hösten, men nu funderar jag istället på att läsa några kurser på universitet till hösten och antingen börja en utbildning till våren eller jobba en termin och sedan börja plugga nästa år. Måndag är sista dagen för både projektarbetet vi ska ha gjort, och sista dagen för att söka till högskolan, så jag kommer vara upptagen den närmaste veckan.När man har valp....

...så har man inget annat val än att kliva upp för tidigt på morgonen (sett från min normala dygnsrytm). Just idag har jag inget problem med det dock, för att idag skiner solen och det är hyfsat varmt ute!

Cezar sov till 9 idag, så han vaknade iaf inte klockan 6 som Freja gjorde när hon var liten. Inatt tror jag att han sovit i sängen större delen av natten, men igår sov han i sin korg bredvid sängen. Jag ville undvika att han skulle sova i sängen, eftersom mamma redan har 3 hundar i sängen, men det verkar vara lättare sagt än gjort. Är glad att han är liten iaf, så han tar inte så stor plats! 
Blir en till promenad på isen idag, men lite tidigare än igår så vi inte blir så blöta ;). 

Sedan sist jag bloggade har det inte hänt mycket av vad jag kan komma ihåg. Har blivit en del resande ner till M i Göteborg, Freja har fyllt 1 år, jag har tidvis drunknat i skolarbete, det har blivit istid i Sundsvall (och jag börjar fundera på om inlandsisen tänker släppa innan midsommar), men annars är allt precis som förut!


Freja 1 år:

Freja 17 veckor:Nu ska vi (hundarna och jag) äta frukost och vänta på att M vaknar!Tjat och hundar

Har hört tjat om att jag måste börja blogga igen, så jag gör väl ännu ett försök!
 
I tisdags var jag och hämtade en till Papillon-valp i Kovland utanför Sundsvall. Har länge funderat på att skaffa en kompis till Freja som ska följa med när jag flyttar till hösten, men främst för att kunna tävla med och ställa ut en hund. I lördags hittade jag honom, så Lavaälvens Cesar af Solum besökte vi sedan på söndagen, och även om allt kändes superbra med honom så ville jag fundera hemma för att vara säker på att allt var rätt innan jag bestämde mig.
Han är en tuff kille på 14 veckor, så nu har jag definitivt fått igen för att Freja var så lugn som valp! Han är redan nästan lika stor som Freja och har mycket större tassar, så han kommer nog bli större än lillfröken :).

I onsdags åkte jag och M till sommarstugan med Freja och hundarna för att kunna springa omkring och leka på isen innan den släpper! Igår var vi ute i drygt en timme och sprang, medan jag fotade vilddjuren, och idag var vi ute i 2 timmar. Två trötta hundar däckade sedan i soffan bredvid varandra. Känns så grymt skönt att de kommer bra överens!