Helgen

I lördags var vi som planerat till Kovland och hälsade på Cezars uppfödare. Vi träffade henne i "gropen" (troligtvis ett gammalt grustag) och där blev det utställningsträning. Dante som kommer från första kullen, Börje i den andra och Cezar från den sista fick gå runt i ring, ställa upp och sedan köra tandvisning på ett medtaget trimbord. Cezar skötte sig bra, men vi kommer få träna på uppställningen där han ska stå still. Den 4e maj ska vi på vår första utställning, både för mig och Cezar, så det blir spännande.

Igår blev det lek och träning på gräsmattan. Cezar fick träna på fritt följ, fotposition, sitt och ligg, medan Freja fick träna på passivitet. När jag var klar med Cezar fick Freja träna platsliggning, inkallning och fotposition. Allt gick bra utom platsliggningen, för att precis när jag var påväg tillbaka sprang Cezar fram och bet henne i frambenet, och då kunde jag inte riktigt klandra henne för att hon inte låg stilla.
 
 

Idag blev det massa knas med första lektionen, så jag åkte hem på en gång då vi inte hade lektion. Släppte lös vilddjuren på gräsmattan och lät dom springa av sig lite. Sedan tränade jag lite stadga med Cezar (med andra ord att han skulle kunna sitta kvar lite längre än en halv sekund). Det gick superbra. Från att jag knappt kunde luta mig bakåt, till att kunna gå 5 steg ifrån honom. Lättlärd buse. Han är nog glad så länge han får godis.

 

Freja är bra mycket snabbare än honom än så länge, och det är lite frustrerande tycker Cezar, som skäller av ren frustration när han inte hinner ikapp henne.


Idag har förövrigt jag och M varit tillsammans i 1,5 år, vilket egentligen inte är så mycket, men för oss är det en hel del då vi kunnat träffas så sällan. Dessutom fyller mormor år idag, men henne var vi och firade igår istället. 
Nu ska jag försöka plugga lite, då vi har massor att gör de sista veckorna nu.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback