Snart...

....kommer jag ha tid för bloggen igen. De senaste veckorna har varit riktigt hektiska med massor av plugg som lärarna prackat på oss de sista veckorna innan studenten, men på torsdag går vi vår sista dag innan ledigheten inför studenten!

Cezar och jag går fortfarande på valpkursen, och det går oftast bra ;). Lite skillnad mot exemplariska Freja som var så rädd att hon struntade i allt annat och bara var med sin matte. Men jag klagar inte! Hur den här lilla prinsen lyckats ta sig in i mitt hjärta så otroligt mycket är helt ofattbart. Han är lättlärd, lyhörd, supercharmig, gosig, social och allt man kan tänka sig vilja ha. Är så glad över att ha fått ta hand om denna prins ♥.

Förutom valpkurser har jag varit på mösspåtagning, och för er som bor i Sundsvall krävs troligtvis ingen förklaring till detta, men för er andra: efter mösspåtagningen är det "okej" för oss att ha på oss studentmössorna. Alla studenter i Sundsvall träffas på torget där det finns en DJ, har med sig blåa och gula ballonger, och sedan står alla och hoppar och dansar ett tag. Sedan kör man nedräkning och så släpps alla ballonger. Det låter sjukt när man förklarar, men det är en tradition ;). 


(snodd från ST.nu)


Igår blev Cezar 5 månader och då passade jag på att ta en bild på honom. Är bra för honom att kunna stå still ibland ;).
Nu ska jag återgå till pluggandet. Hörs om typ en vecka!Trappfall

Igår tog jag och Cezar bussen ner till stan för miljöträning med Jessica och Collins. Vi vandrade omkring lite på stan, åt glass (Jessica och jag alltså, inte hundarna ;)), gick in på Arken och satt vid ån i solen. När vi var klara gick jag och Cezar till mammas jobb för att kunna få skjuts hem. Istället för att åka hem åkte vi till Birsta och gick på Arken igen, men den gången gick Cezar därifrån med godis och en leksak (någon kastade ju bort alla mina leksaker ;)). 

Idag har jag varit och övat inför konsert, haft en liten konsert, och nu väntar jag på att åka på nästa konsert! Jag kom hem vid lunchtid, och när jag satt vid datorn i köket hörde jag helt plötsligt dunsningar nerför trappen...Ropade på Cezar, men såg honom ingenstans, så jag sprang ner för att kolla vad som hänt. Troligtvis skulle han försöka gå nerför trappen, och halkade påväg ner. Otäckt var det, men när jag kom ner var han som vanligt och verkade inte vara särskilt bekymrad. Efter en stund gick jag ut med djuren på en promenad, och då gick allt bra. Tills vi var påväg hem... Efter att Freja och Cezar busat färdigt och vi skulle gå hem såg jag att Cezar gick lite ojämnt, typ som att han hade ont i ett ben. Nu när han hade sovit en stund och skulle kliva upp haltade han rätt rejält, men han verkar inte vara öm någonstans... Hoppas på att det är en sträckning och inget annat, men jag blir ju superparanoid och orolig när de inte mår bra...Valpkurs

Idag har jag varit hemma i princip hela dagen då vi antingen haft inställda lektioner eller kunnat jobba hemifrån. Så idag blev det promenader i det härliga vädret (äntligen!!), kloklippning och sedan valpkurs för Cezar. Kloklippningen har blivit en vana nu, vilket känns grymt skönt. Har varit osäker på hur mycket man kan klippa, men Cezars klor är genomskinliga (alla utom en), så det är superlätt att se vart pulpan slutar. Dock ledde det till att jag blev lite för modig och klippte lite för långt, så jag nuddade pulpan. Det kom bara pyttelite blod, men jag tänkte att Cezar skulle vägra efter det. Men det gick bra, och han verkade inte vara särskilt bekymrad över saken efteråt:

Passade även på att träna på att bli kammad, även om han inte har någon päls än som behöver kammas ;). Vill inte att hans första möte med en kam blir den dagen han får en tova bakom örat! Och nu har vi kommit hem från första valpkurs-tillfället. Jag hade kör till 19, och kursen började 18:30, så vi kom dit ungefär 19:30. Då hade de tränat på inkallning, så jag och instruktören gick ner och gjorde det medan de andra fikade. Idag blev det mest genomgång av vad vi ska göra senare i kursen, och jag insåg att det skulle bli en del pusslande! Den 22a maj är det kurs, men även mösspåtagning inför studenten. 29e maj är det kurs, och "lärarmiddag" med klassen inför studenten. Sedan den 12e juni igen, på studenten! Den 29e och 12e kommer jag med säkerhet inte kunna gå, vilket är tråkigt, men de har öppet-träning på tisdagar som vi kan gå på. Så det löser sig! 

Imorgon ska det tydligen bli jättefint väder, så det håller vi tummarna för! Själv går jag i skolan imorgon, 8:30 till 15:00 ;). Ska nog lyckas klämma in en promenad eller två ändå! Onsdag blir det konsert med min sånglärare och hennes elever, torsdag förhoppningsvis åka till Cezars uppfödare, och på fredag agilityträning! Någonstans däremellan ska vi klämma in plugg också! ;)De senaste veckorna...

... Har vi hunnit med en hel del. Samtidigt inte så jättemycket. Jag har haft nationella prov i svenska B, vilket krävt en hel del energi, och sedan har det även varit massa mer pluggande. Sedan sist har vi mest haft miljöträning, framförallt i lekparker. Cezar har lärt sig åka rutschkana och även gå över hängbroar. 

I torsdags var vi och tränade agility på Timrå BHK med Cezars uppfödare och några valpar ur tidigare kullar. Vi passade på att träna inför utställningen även då, eftersom vi var några stycken som skulle ställa utan erfarenhet. I fredags var vi dit igen med Jessica och Ellen för mer agility-träning. Och igår blev det dags för utställningen. Cezar var enda Papillon-valpen mellan 4-6 månader, så de tog in de som var 6-9 månader också. Jag hade räknat med att trollungen skulle åka ut på en gång eftersom han är så liten, men det gick bra! Han fick HP och gick vidare och fick möta Papillon-tiken. Han vann mot henne också, blev BIR(bäst i rasen)-valp, och placerade sig vidare till grupp-omgången. Där fick vi möta alla raserna i vår grupp (8 eller 9 stycken, om jag minns rätt...). Först skulle domaren tacka några så att det bara var fyra stycken kvar, och Cezars uppfödare Linda hade sagt att pudlarna alltid vinner och att Cezar troligtvis skulle åka ut för att han var yngst, men det gick bra även denna gång. Cezar blev BIG(bäst i gruppen)-valp och gick vidare till finalen. I finalen mötte han återigen massa äldre valpar, så vi räknade med att åka ut fort. Men han blev kvar till de fyra sista, och placerade sig som trea och blev BIS-3 valp.
 
Jag lyckades glömma att hämta kritik-informationen på utställningen, så jag vet inte vad de sa om honom. Den första domaren tyckte att han hade jättesnygg gångstil, och att det var därför han kunde gå vidare även fast han var så ung. Det enda som inte var bra var att hans tänder var konstiga på något vis. Hoppas på att det är något som rätar till sig när han får sina riktiga tänder! 

Utställning är inget jag tänkt satsa på, men det var kul att det gick så bra för honom! Jag trodde att han skulle flänga omkring överallt när vi var i ringen, eftersom jag inte tränat honom att gå fint så seriöst innan. Men han gick jättefint vid min sida hela tiden, och fick ju till och med jättemycket beröm för gången. Stolt matte är jag nu iaf! Ska bli spännade att se vad det blir av honom i framtiden :).

Idag har vi varit på promenader och passat på att lera ner oss så mycket som möjligt! Två gånger har jag duschat odjuren idag. Nackdel med våren när all snö ska bort ;). 
Cezar i buren på utställningen


I final-ringen :). (bilden är tagen av Linda)


Efter duschen i fredags!


Den här veckan blir kort, för vi är lediga på torsdag och fredag, men jag är ledig på onsdagen också, för att jag ska vara med på en konsert. Förhoppningsvis innebär det massa tid över för hundarna :). Pratades om att vi eventuellt skulle träffa Linda (Cezars uppfödare) på torsdag, och att Cezars kullsyster skulle vara med :).