De senaste veckorna...

... Har vi hunnit med en hel del. Samtidigt inte så jättemycket. Jag har haft nationella prov i svenska B, vilket krävt en hel del energi, och sedan har det även varit massa mer pluggande. Sedan sist har vi mest haft miljöträning, framförallt i lekparker. Cezar har lärt sig åka rutschkana och även gå över hängbroar. 

I torsdags var vi och tränade agility på Timrå BHK med Cezars uppfödare och några valpar ur tidigare kullar. Vi passade på att träna inför utställningen även då, eftersom vi var några stycken som skulle ställa utan erfarenhet. I fredags var vi dit igen med Jessica och Ellen för mer agility-träning. Och igår blev det dags för utställningen. Cezar var enda Papillon-valpen mellan 4-6 månader, så de tog in de som var 6-9 månader också. Jag hade räknat med att trollungen skulle åka ut på en gång eftersom han är så liten, men det gick bra! Han fick HP och gick vidare och fick möta Papillon-tiken. Han vann mot henne också, blev BIR(bäst i rasen)-valp, och placerade sig vidare till grupp-omgången. Där fick vi möta alla raserna i vår grupp (8 eller 9 stycken, om jag minns rätt...). Först skulle domaren tacka några så att det bara var fyra stycken kvar, och Cezars uppfödare Linda hade sagt att pudlarna alltid vinner och att Cezar troligtvis skulle åka ut för att han var yngst, men det gick bra även denna gång. Cezar blev BIG(bäst i gruppen)-valp och gick vidare till finalen. I finalen mötte han återigen massa äldre valpar, så vi räknade med att åka ut fort. Men han blev kvar till de fyra sista, och placerade sig som trea och blev BIS-3 valp.
 
Jag lyckades glömma att hämta kritik-informationen på utställningen, så jag vet inte vad de sa om honom. Den första domaren tyckte att han hade jättesnygg gångstil, och att det var därför han kunde gå vidare även fast han var så ung. Det enda som inte var bra var att hans tänder var konstiga på något vis. Hoppas på att det är något som rätar till sig när han får sina riktiga tänder! 

Utställning är inget jag tänkt satsa på, men det var kul att det gick så bra för honom! Jag trodde att han skulle flänga omkring överallt när vi var i ringen, eftersom jag inte tränat honom att gå fint så seriöst innan. Men han gick jättefint vid min sida hela tiden, och fick ju till och med jättemycket beröm för gången. Stolt matte är jag nu iaf! Ska bli spännade att se vad det blir av honom i framtiden :).

Idag har vi varit på promenader och passat på att lera ner oss så mycket som möjligt! Två gånger har jag duschat odjuren idag. Nackdel med våren när all snö ska bort ;). 
Cezar i buren på utställningen


I final-ringen :). (bilden är tagen av Linda)


Efter duschen i fredags!


Den här veckan blir kort, för vi är lediga på torsdag och fredag, men jag är ledig på onsdagen också, för att jag ska vara med på en konsert. Förhoppningsvis innebär det massa tid över för hundarna :). Pratades om att vi eventuellt skulle träffa Linda (Cezars uppfödare) på torsdag, och att Cezars kullsyster skulle vara med :).Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback