Valpkurs

Idag har jag varit hemma i princip hela dagen då vi antingen haft inställda lektioner eller kunnat jobba hemifrån. Så idag blev det promenader i det härliga vädret (äntligen!!), kloklippning och sedan valpkurs för Cezar. Kloklippningen har blivit en vana nu, vilket känns grymt skönt. Har varit osäker på hur mycket man kan klippa, men Cezars klor är genomskinliga (alla utom en), så det är superlätt att se vart pulpan slutar. Dock ledde det till att jag blev lite för modig och klippte lite för långt, så jag nuddade pulpan. Det kom bara pyttelite blod, men jag tänkte att Cezar skulle vägra efter det. Men det gick bra, och han verkade inte vara särskilt bekymrad över saken efteråt:

Passade även på att träna på att bli kammad, även om han inte har någon päls än som behöver kammas ;). Vill inte att hans första möte med en kam blir den dagen han får en tova bakom örat! Och nu har vi kommit hem från första valpkurs-tillfället. Jag hade kör till 19, och kursen började 18:30, så vi kom dit ungefär 19:30. Då hade de tränat på inkallning, så jag och instruktören gick ner och gjorde det medan de andra fikade. Idag blev det mest genomgång av vad vi ska göra senare i kursen, och jag insåg att det skulle bli en del pusslande! Den 22a maj är det kurs, men även mösspåtagning inför studenten. 29e maj är det kurs, och "lärarmiddag" med klassen inför studenten. Sedan den 12e juni igen, på studenten! Den 29e och 12e kommer jag med säkerhet inte kunna gå, vilket är tråkigt, men de har öppet-träning på tisdagar som vi kan gå på. Så det löser sig! 

Imorgon ska det tydligen bli jättefint väder, så det håller vi tummarna för! Själv går jag i skolan imorgon, 8:30 till 15:00 ;). Ska nog lyckas klämma in en promenad eller två ändå! Onsdag blir det konsert med min sånglärare och hennes elever, torsdag förhoppningsvis åka till Cezars uppfödare, och på fredag agilityträning! Någonstans däremellan ska vi klämma in plugg också! ;)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback