Kaos.

Kaos är precis vad som inträffade idag. Kom hem från sista föreläsningen och var pepp på att gå ut med hundarna på långpromenad i finvädret, som vi förövrigt saknat i några dagar. Skulle bara gå på toa först, och sedan skulle jag gå ut.

Tar då på badrumsdörren för att öppna den, och känner att den är klibbig, och funderar hur i hela friden det kan komma sig. Öppnar dörren och möts av världens bastuvärme och att det är sjuuukt fuktigt, eller snarare blött, i hela badrummet. Mattan är dyngblöt och det ligger massa konstiga saker på golvet som jag aldrig sett förut. Trodde först att hundarna härjat runt, men kunde inte för mitt liv förstå hur de skulle kunnat åstadkomma den värmen. Kollar ledningarna för att se om någon av dem gått sönder elle lossnat, men hittar inget som läcker.

Ringer till tjejen som äger lägenheten i typ desperation över att inte förstå var vattnet kommit ifrån. Får förslaget att försöka nå någon i styrelsen, men ingen är ju hemma såklart, eftersom klockan bara är typ kvart i fyra.
Ringer mamma, och försöker samtidigt hitta vart läckan sitter. Precis då börjar det spruta vatten under badkaret, så jag springer upp till de andra lägenheterna för att se om någon är hemma. Var bara en tjej hemma, på översta våningen, som hade haft problem med att det var dåligt tryck på vattnet. Bad henne låta bli att spola mer vatten än nödvändigt ifall det är en läcka eller stopp.

Går ner i tvättstugan (under min lägenhet) och känner att det är riktigt varmt där nere, och ser sedan att det är blött på golvet även i källaren. Möter en kvinna som tvättat, och hon frågar om det var min lägenhet som läckt, och jag hade ju absolut ingen aning om vart det kom ifrån, om det var ovanför min lägenhet eller inte. Möter då en gubbe som säger att de stängt av varmvattnet pga läckan, och följer med mig till lägenheten för att kolla, men kan inte hjälpa mig så mycket.

Kort därefter kommer vaktmästaren in och kollar, och då börjar det återigen spruta vatten under badkaret, så då såg han vad som var fel: en slang från blandaren på badkaret, som skulle ha suttit fast i varmvattenledningen hade lossnat. Så varenda gång det blev tryck i ledningarna började det spruta vatten i mitt badrum... Typ: Score, en fredag eftermiddag.
Har inget varmvatten under helgen om vi säger så ;)

I övrigt har det varit en bra dag iaf, så det är inte en katastrofdag ;)Gömställe 2.0

Blogglusten är inte försvunnen än! Däremot är tiden försvunnen. Jisses vad plugg det är i jämförelse med gymnasiet! Kommer snart börja drömma mardrömmar om att jag blir våldtagen av paragrafer.
Eller som en tjej i klassen sa: jag vill stämma lagboken för vållande till personskada genom vårdslöshet (för att den är orimligt tung). Med ersättning för fysisk smärta, och psykisk smärta pga. frustration över att inte hitta rätt paragrafer och eventuella undantag. DOCK, skulle denna stämning bifalla då jag medverkat till skadan. 
MEN, det är jätteroligt, även om det är sjukt mycket att ta in. 

Till något helt annat: istiden har kommit till Göteborg. Galet vad kallt det är! Ångrar att jag lämnade halsdukarna hemma i Sundsvall när jag flyttade! Imorse var det typ 5 grader när jag gick ut med hundarna(!).

Som rubriken lyder så har Cezar ännu ett gömställe:


I min garderob alltså. Ni kan ju tänka er att det tog ett tag innan jag insåg att tokhunden kanske fått för sig att gömma sig i garderoben!

 
 
Nu ska jag återgå till pluggandet! Lovar att säga till om jag tänker försvinna från bloggen igen som jag gjort tidigare. Tappar jag blogglusten så kastar jag in ett inlägg om att jag tar en paus. Är helt enkelt så att jag känner att jag har ett väldigt ointressant liv: hundarna, skola, mat, sova, osv. ;). Säg gärna till om det är något ni vill att jag skriver om eller lägger upp bilder på!Spegelhunden

Ska försöka att inte skämma bort bloggen med för mycket aktivitet i början, då jag antagligen kommer tappa blogglusten snart igen, men nu kör vi!

Ibland funderar jag verkligen på vad som rör sig i mina hundars hjärnor. Cezar har allt oftare börjat "buffa" inne i lägenheten, typ inte riktigt skall, utan mer som en varning, och igår såg jag vad han höll på med:


Nämligen "buffa" på sin egen spegelbild, eller på min spegelbild.


Börjar jag att prata med honom när han tittar på mig i spegeln blir han jätteförvirrad, och springer in bakom spegeln för att leta.

Nu till lite seriösare saker...
Jag har sedan 6an haft problem med finnar, och har provat på det mesta när det gäller att försöka bli av med dem. Senaste påhittet var Basiron, som inte bara var helt effektlöst, utan även gjorde det värre. Har använt Body Shops Tea Tree Oil-serie det senaste året, och det har väl funkat rätt okej. Har inte blivit värre, men inte heller bättre. Att gå till en hudläkare börjar kännas aktuellt, då jag är så oerhört less på att ingenting fungerar. Mår inte lika dåligt av min hy längre, men det är ju självklart fortfarande jobbigt att inte trivas med den. Om det är någon som skulle råka sitta på något bra tips så får ni gärna dela med er!

Nu ska jag fortsätta plugga, och sedan blir det bowling med klasskamrater ikväll! Hörs!Gömställe 1.0

Just för tillfället fick jag en grav blogglust, så jag bestämde mig för att ta vara på den! Kan ha att göra med mitt ointresse för att öppna Civilrätts-boken och plugga, men vem vet...;)

Jag och hundarna tog våra flyttlådor (notera att bärhjälpen var obefintlig, mycket besviken på dem! (hundarna alltså)) och flyttade ner till Götelabörg för några veckor sedan, och trivs som fisken i vattnet här nere.

Jag har då börjat på juristprogrammet vid Handelshögskolan i Göteborg, och hittills känns det bra. Kommer bli väldigt mycket läsande de kommande 4,5 åren, men förhoppningsvis kommer jag sedan kunna sätta dit bovar inom det område jag väljer att inrikta mig på, hehe.

Cezar fortsätter att växa som ogräs, då framförallt hans frippa! Han satsar på att vara en snygging tills utställningen vi anmält oss till i Sundsvall i oktober hälsar han.

Vi trivs bra i lägenheten, som jag har upptäckt är tillräckligt stor för att kunna tappa bort en liten hund (läs Cezar). Här slutade kurragömma-inslaget: Under soffan alltså. 

Mvh/ Dålig matte