Kaos.

Kaos är precis vad som inträffade idag. Kom hem från sista föreläsningen och var pepp på att gå ut med hundarna på långpromenad i finvädret, som vi förövrigt saknat i några dagar. Skulle bara gå på toa först, och sedan skulle jag gå ut.

Tar då på badrumsdörren för att öppna den, och känner att den är klibbig, och funderar hur i hela friden det kan komma sig. Öppnar dörren och möts av världens bastuvärme och att det är sjuuukt fuktigt, eller snarare blött, i hela badrummet. Mattan är dyngblöt och det ligger massa konstiga saker på golvet som jag aldrig sett förut. Trodde först att hundarna härjat runt, men kunde inte för mitt liv förstå hur de skulle kunnat åstadkomma den värmen. Kollar ledningarna för att se om någon av dem gått sönder elle lossnat, men hittar inget som läcker.

Ringer till tjejen som äger lägenheten i typ desperation över att inte förstå var vattnet kommit ifrån. Får förslaget att försöka nå någon i styrelsen, men ingen är ju hemma såklart, eftersom klockan bara är typ kvart i fyra.
Ringer mamma, och försöker samtidigt hitta vart läckan sitter. Precis då börjar det spruta vatten under badkaret, så jag springer upp till de andra lägenheterna för att se om någon är hemma. Var bara en tjej hemma, på översta våningen, som hade haft problem med att det var dåligt tryck på vattnet. Bad henne låta bli att spola mer vatten än nödvändigt ifall det är en läcka eller stopp.

Går ner i tvättstugan (under min lägenhet) och känner att det är riktigt varmt där nere, och ser sedan att det är blött på golvet även i källaren. Möter en kvinna som tvättat, och hon frågar om det var min lägenhet som läckt, och jag hade ju absolut ingen aning om vart det kom ifrån, om det var ovanför min lägenhet eller inte. Möter då en gubbe som säger att de stängt av varmvattnet pga läckan, och följer med mig till lägenheten för att kolla, men kan inte hjälpa mig så mycket.

Kort därefter kommer vaktmästaren in och kollar, och då börjar det återigen spruta vatten under badkaret, så då såg han vad som var fel: en slang från blandaren på badkaret, som skulle ha suttit fast i varmvattenledningen hade lossnat. Så varenda gång det blev tryck i ledningarna började det spruta vatten i mitt badrum... Typ: Score, en fredag eftermiddag.
Har inget varmvatten under helgen om vi säger så ;)

I övrigt har det varit en bra dag iaf, så det är inte en katastrofdag ;)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback